-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

НБУ випустив “нові гроші”: як виглядають 5 грн із унікальним дизайном

-Реклама-spot_img
spot_img

Національний банк ввів в обіг нову пам’ятну монету 5 грн. Вона присвячена багатоцільовому безпілотному авіаційному комплексу “Лелека-100”, з 2021 року офіційно прийнятому на озброєння Збройних Сил України.

Про це повідомили у самому Нацбанку, пише Oboz

Там зазначили: тираж монети становив 75 тис. штук.

Як виглядає нова монета

- РЕКЛАМА-

На аверсі (лицьовому боці) монети змодельовано стилізоване зображення з монітора керування польотом безпілотника “Лелека-100”, де на степових дорогах відбито виявлені ворожі цілі – танки. У центрі – абрис планера комплексу, який “втілює технологічний прогрес та інноваційний потенціал України”.

НБУ випустив "нові гроші": як виглядають 5 грн із унікальним дизайном

На реверсі (на звороті) зображено планер розвідувального комплексу в польоті. Над ним – стилізований абрис птиці лелеки, що “символізує мир і спокій, що забезпечуються завдяки пильності “Лелека-100”.

“У нижній частині композиції вид земної поверхні з умовною схемою візуального дослідження маршруту польоту безпілотника, що відображає стратегічне бачення та планування. Стилізована вертикальна та горизонтальна шкали символізують здатність комплексу визначати координати цілей та коригувати вогонь артилерії”, – розповіли в НБУ.

Де можна придбати монету

Реалізація нової монети проводиться в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Крім того, продаватимуть її в банках-дистриб’юторах:

  • Укргазбанк;
  • Таскомбанк;
  • ПриватБанк;
  • Ощадбанк;
  • Пумба.

Як повідомляв OBOZ.UA, також НБУ ввів в обіг нову пам’ятну монету номіналом 5 грн, яку присвятив праці медичних працівників України. Її продаж відкриється з 30 липня . Монета входить до серії “Безсмертна моя Україна”.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні