-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Як працює інженерно-технічний підрозділ 102 бригади з Франківщини

-Реклама-spot_img
spot_img

З початком повномасштабного вторгнення Дмитро Поліщук з Києва разом з родиною переїхав до Івано-Франківська.

Про роботу інженерно-технічного підрозділу 102 бригади з Франківщини Дмитро Поліщук розповів у відео на сторінці військового формування.

Тут долучився до лав 102 окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України. Нині військовослужбовець є командиром 2 інженерно-технічного взводу інженерної роти.

Разом зі своїми побратимами він будує противибухові фортифікаційні споруди.

- РЕКЛАМА-

Дмитро Поліщук каже: до обов’язків його підрозділу входить будівництво бліндажів, окопів та противибухових загороджень, які захищають військовослужбовців.

“Ці фортифікаційні споруди мають важливе значення, бо зберігають нашим бійцям життя. Що більше ми вириємо, то більше життів врятуємо”, — говорить Дмитро Поліщук.

З його слів, військові також риють окопні сполучення, що дозволяють бійцям вільно пересуватися для охорони рубежу. Окрім того, у кожного воїна є власна “бійниця”, яку він використовує під час оборони.

"Що більше вириємо, то більше життів врятуємо". Як працює інженерно-технічний підрозділ 102 бригади з Франківщини

Разом з Дмитром фортифікаційні споруди будує інженер Михайло Куниця. Чоловік — родом з Маріуполя, до великої війни працював будівельником за кордоном. До лав 102 бригади потрапив у вересні 2023 року. Михайло каже: тоді у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки прислухалися до його побажань і скерували до інженерного підрозділу.

“Ми не лише на лінії зіткнення ставимо споруди. Ми також облаштовуємо пункти спостереження в безпосередній близькості до російської армії. Це допомагає дотримуватися тактики”, — говорить Михайло Куниця.

Дмитро Поліщук позитивно характеризує підлеглих і каже, що головною мотивацією для всіх є захист рідної землі.

“Хлопці — молодці, ніхто не боїться, ніколи не заперечує. Якщо треба — значить встали всі дружно і зробили. Дружній колектив — це найголовніше. Наша мотивація — це рідна земля. Я не хочу, щоб хтось приходив і розповідав, що нам тут робити і як”, — каже Поліщук.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні