-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Калуші ще майже 30 працівників очисних споруд написали заяви на звільнення

-Реклама-spot_img
spot_img

Вранці 31 липня, працівники з очисних споруд ТОВ «Карпатнафтохім» прийшли під управління підприємства. Вони подали заяви на звільнення з роботи за власним бажанням цього понеділка, 29 липня, а зібралися, оскільки заяви тривалий час не підписували.

Як стало відомо «Вікнам», після кількагодинного очікування, приблизно годину тому заяви людей таки підписали, передає Правда.іф.

У тому числі й заяву Наталії Кулик, яка пропрацювала на очисних 23 з половиною року. Зараз люди очікують на видачу їм трудових книжок.

За словами пані Наталії, минулого тижня з роботи звільнилися троє працівників очисних споруд, а у 29 липня заяви подали ще 27 людей. Однак начальник цеху їх не підписав. Тож вже сьогодні вони звернулися до адміністрації підприємства.

- РЕКЛАМА-

Раніше йшлося, що причиною масового звільнення працівників очисних споруд є невиплата їм належної зарплати впродовж десяти місяців. Люди довго терпіли, останнім часом також зверталися до міської влади. Однак це не допомогло врегулювати проблему. Як повідомила Наталія Кулик, у липні їм виплатили всього по 1880 гривень і то не усім. Зокрема, гроші не отримали працівники, які на місяць пішли у неоплачувану відпустку.

Працівників довели до відчаю, адже вони не мають засобів для життя. Наприклад, у пані Наталії п’ятеро дітей, яких потрібно утримувати. Після того, як отримає трудову книжку, тепер вже колишня працівниця очисних буде шукати іншу роботу. Також звільненні працівники подаватимуть до суду позови про стягнення з підприємства заборгованої заробітної плати. Заборгованість перед кожним становить приблизно 50-60 тис. гривень.

Однак станом на зараз можливість стягнути ці кошти з підприємства є сумнівною. Як повідомила Наталія Кушлик половину працівників очисних раніше отримали судові рішення про стягнення на їхню користь заборгованої зарплати і подали їх у виконавчу службу. Відтоді минуло кілька місяців, але грошей вони не отримали.  

Нагадаємо, 19 червня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Калуської міської ради розглянула звернення ініціативної групи працівників цеху нейтралізації і очистки промислових стічних вод ТОВ «Карпатнафтохім» щодо невиплати заборгованої заробітної плати.

Раніше вони прийшли на прийом до міського голови Андрія Найди та озвучили свої наміри звільнитися з роботи.

В цеху очищення стічних вод раніше працювало 67 людей. Станом на середину червня звільнилася приблизно третина. Переважна більшість тих, що залишилися, написали заяви на звільнення з 1 липня та обіцяли піти з роботи у разі, якщо їм до цієї дати не почнуть виплачувати зароблене. На прийомі у міського голови їм запропонували перекласти дату звільнення на 1 серпня, — щоб було більше часу на розв’язання проблеми. Однак додатковий місяць нічого не змінив.

До речі, як повідомили представники ініціативної групи, їхня зарплата є мізерною: мали б отримувати приблизно 8000 гривень «на руки», але не виплачуть і цього. Окрім того, люди працюють, а пенсійний стаж їм не зараховується.

Після звільнення ще 30 людей на очисних залишається в межах десятка працівників.

Питання заборгованої зарплати винесли на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, оскільки є загроза надзвичайної ситуації через припинення централізованого водовідведення і водопостачання жителям Калуша. Через звільнення працівників можливості ТОВ «Карпатнафтохім» підтримувати роботу підрозділів, які виконують функцію критичної інфраструктури, а саме цеху водопостачання і каналізації та очисних споруд, знижуються з кожним днем, і йде до того, що їхня робота буде зупинена.

Раніше повідомляли, що у разі, якщо ТОВ «Карпатнафтохім» не зможе підтримувати роботу очисних споруд, то їх треба буде передати в оперативне управління Калуській громаді. Більша частинка стоків, які потрапляють на очисні споруди, — з міста Калуша.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні