-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

“Серед туристів є порушники, які хочуть втекти з країни”, — прикордонники про доцільність ворохтянського блокпоста

-Реклама-spot_img
spot_img

Четвертого липня 2024 року ворохтянці побилися з працівниками ТЦК на блокпості у Ворохті.

Тоді місцеві вимагали прибрати контрольно-пропускний пункт, який, за їхніми словами, відлякував від курорту туристів. Після цього прикордонники зняли блокпост, але попередили, що документи у туристів перевірятимуть і надалі, інформує Фіртка.

У середу, 31 липня, стало відомо, що чотирьом прикарпатцям, яких підозрюють у побитті працівника ТЦК, повідомили про підозру. Підозрювані — 1984, 1987, 1995 та 2004 років народження. Всі вони місцеві мешканці, раніше не судимі. Суд невдовзі обере підозрюваним запобіжні заходи. 

Водночас прикордонники, які відповідали за ворохтянський блокпост, кажуть, що селян спеціально не утискали й псувати життя просто так їм не планували.

- РЕКЛАМА-

Помічник керівника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв у коментарі “Бабелю” заявив: де ставити пости — вирішує керівництво та узгоджує це з Івано-Франківською ОВА.

Туристів перевіряють не просто так, а тому що серед них є багато порушників, які прямують до кордону, щоб втекти з країни.

“Пости ми ставимо тимчасово, і коли бачимо, що ситуація змінюється, відповідно реагуємо.

Тоді в Ворохті прикордонники вже домовилися з місцевими змінити місцерозташування поста, тож влаштовувати бійку не було ніякого сенсу.

І взагалі, якщо до їхньої роботи є претензії, треба все робити за законом: викликати поліцію, писати заяву, скаржитись на гарячу лінію Державної прикордонної служби.

Якщо ви думаєте, що за неправомірні дії ТЦК чи прикордонникам нічого не буде — це помилка”, — пояснив Заруднєв.

Що відомо про напад на військовослужбовця у Ворохті

Зранку 4 липня на в’їзді у Ворохту прикордонники разом з військовослужбовцями Верховинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки тимчасово розгорнули блокпост, на якому перевіряли у людей документи.

О 12:00 приблизно 300 місцевих жителів прийшли до будівлі Ворохтянської селищної ради, щоб висловити незгоду.

Через деякий час люди поїхали на блокпост з вимогою прибрати його. На місці розташування блокпоста між місцевими жителями та представниками ТЦК та СП зчинився конфлікт.

Під час сварки люди напали на військовослужбовця Верховинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Його доправили до лікарні.

Після сутички контрольний пост прибрали.

Увечері 4 липня поліцейські повідомили, що через конфлікт у Ворохті відкрили два провадження за ч. 2 ст. 296 та ч. 1 ст. 114 – 1 Кримінального кодексу України, за якими дії учасників сутички кваліфікували як перешкоджання діяльності Збройних сил України та хуліганство.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні