-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Театр на вершині: Олексій Гнатковський розповів про небанальні вистави у Карпатах

-Реклама-spot_img
spot_img

Піп Іван Чорногірський — одна з найвищих вершин Карпат, висота якої сягає 2028 метрів. Починаючи з 2020 року, актори підіймаються, аби влаштувати виставу серед гір. І щоразу — нову.   

Кожен актор має у творчому доробку роботу, яку вважає знаковою. Заслужений артист України Олексій Гнатковський здобув шалену популярність саме після дебюту у фільмі «Довбуш», пише Правда.іф з посиланням на Вікна.

Його відзначили нагородами «Чорний лотос» за головну роль та «Золотий ліфон», який вручають найсексуальнішим українським митцям.

Однак ще до виходу історичної стрічки він був добре відомий у рідному Івано-Франківському драмтеатрі, де служить з 18 років. У його репертуарі — безліч різнопланових робіт, але найяскравіша повʼязана з вершинами. За лаштунками фільмування телешоу «єПитання» Олексій розповів про найвисокогірнішу виставу, повідомляє пресслужба «Нового каналу».

— У нас з акторами Франківського драмтеатру є традиція. Щороку на День Незалежності ми граємо перформативну (незвичайну, у форматі живого експерименту. — Ред.) виставу на горі Піп Іван Чорногорський. І це дуже круто! Словами не передати емоції, які переповнюють у ті миті, — ділиться Олексій Гнатковський.

- РЕКЛАМА-
Театр на вершині: Олексій Гнатковський розповів про небанальні вистави у Карпатах

Піп Іван — одна з найвищих вершин Карпат, висота якої сягає 2028 метрів. Починаючи з 2020 року, актори підіймаються, аби влаштувати театральне дійство серед гір. І щоразу підкорюють новою виставою.

— Сходження на гору непросте. Тому приходять лише ті глядачі, які дуже хочуть побачити. Це унікальна вистава, — каже актор. — Ми граємо не лише для присутніх на горі, а насамперед для Бога і всієї України. Коли я виступаю на Попівані (ще одна назва гори Піп Іван. — Ред.), то відчуття, наче моїм глядачем є сам Всевишній. Тож для мене, як і для кожного задіяного в цьому актора, це дуже велика відповідальність. Та й нащо взагалі робити щось, якщо ставитися до цього недбало?

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні