-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Івано-Франківські студенти можуть отримати гранти на здобуття вищої освіти

-Реклама-spot_img
spot_img

Університет Короля Данила уклав договір з МОН на отримання державних грантів для студентів. Мова про експериментальний проект по видачі коштів Міністерством освіти і науки здобувачам освіти, які набрали відповідний бал НМТ, інформує Правда.іф. Розміри грантів є двох рівнів:

I-рівень – 15 000 грн., якщо результат НМТ від 150 балів з будь-яких 2-х предметів;

II-рівень – 25 000 грн., якщо результат НМТ від 170 балів з будь-яких 2-х предметів.

«Для навчальних закладів це буде свого роду експериментом для підтримки прогресивної освіченої молоді. Укладатимуться тристоронні договори між МОН, здобувачем освіти і тим чи іншим університетом. І відбуватиметься перехід державних коштів в університет за якісно надані послуги. Фінансування буде йти за здобувачем освіти. Якщо ж вартість навчання на певній спеціальності буде вищою, аніж зазначена в договорі сума, то різницю студент оплачує самостійно», – розповідає перший проректор УКД Михайло Косьмій.

- РЕКЛАМА-

Подати заяву на отримання державного гранту студенти зможуть з 5 вересня по 31 жовтня поточного року.

Станом на 2 серпня 2024 року в Україні налічується 66 закладів вищої освіти, на Прикарпатті це – лише Університет Короля Данила, студенти яких матимуть право отримувати державні гранти. Абітурієнти знають про нововведення від МОН і при подачі заяви на навчання в УКД перепитують, чи діятиме в навчальному закладі ця програма.

«Державні гранти на навчання, безумовно, нададуть більше можливостей і свободи вступникам та сприятимуть розвитку університетів. Відтепер і державні, і приватні ЗВО по-справжньому конкуруватимуть за вступника. А вступник, з високими балами НМТ, у свою чергу, отримавши від держави грант на навчання, обиратиме найкращих.

У 2024 році на бакалаврат УКД подано 2200 заяв. Це свідчить про те, що ми дійсно займаємо гідне місце серед кращих приватних закладів України. Ми завжди прислухаємось до актуальних запитів ринку праці, вимог сьогодення та сучасних тенденцій, а тому пропонуємо найкращі освітні продукти для кожного вступника», – наголошує відповідальний секретар Приймальної комісії Університету Короля Данила Оксана Каленюк.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Любов Семанишин
Любов Семанишин
Журналіст, публіцист. Редакторка сайту Правда іф. юа. Випускник філологічного факультету ПНУ.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні