-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

В Україні можуть значно зрости ціна на хліб

-Реклама-spot_img
spot_img

Ціни на борошно різко підскочили на 50% за два місяці літа і продовжують рости.

За оцінками президента Всеукраїнської асоціації пекарів Юрія Дученка, ціни на хліб в Україні потрібно підвищити на 15-20%, пише Правда.іф із посиланням на businessua.com.

“Якщо цього не станеться, багато хлібозаводів можуть просто зупинитися і в країні почнуться перебої з хлібом. Уже зараз низка підприємств на межі зупинки, деякі переходять на роботу в одну зміну“, – зазначив він.

Дученко додає, що якщо у квітні борошно купували по 10 тис. за тонну, то зараз воно коштує вже 15 тис., а до листопада очікується ціна 16-16,2 тис.

“Ціни на борошно за останні кілька місяців зросли на 50 відсотків і продовжують збільшуватися. Борошно в собівартості хліба – це приблизно 40 відсотків. Інша сировина (цукор, соняшникова олія та ін.) подорожчала з початку року більш ніж на 20відсотків. Зростають витрати на електроенергію, логістику, пакувальні матеріали тощо”, – розповів Дученко в коментарі Мінфіну.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні