-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На Прикарпатті за час повномасштабного вторгнення кількість вакансій зросла удвічі

-Реклама-spot_img
spot_img

На Івано-Фракнівщині станом на серпень 2024 року кількість вакансії збільшилася майже удвічі, повідомив CEO та співзасновник порталу Work.ua Артур Міхно.

Про це він розповів під час панельної дискусії «Поточні виклики на ринку праці України», що проходить на Промприлад. Реновація в Івано-Франківську 9 серпня, пише Галка.   

Міхно розповів, що щодня на порталі є близько 100 тисяч вакансій, і це більше, аніж до повномасштабного вторгнення. 

Найзатребуванішими посадами залишаються виробничі спеціальності (електрики, монтери, слюсарі) та робота у сфері обслуговування (водії, касири, охоронники тощо).

“Частина людей виїхала, частина у Збройних Силах, на ринку праці близько 30% нестача. Плюс діюча мобілізація і це додає труднощів з пошуком персоналу”.

- РЕКЛАМА-

Разом з тим близько на 30% зросла середня зарплата. 

“Конкуренція за людей сильно набирає обертів, зарплати продовжують динамічно змінюватися. Це найбільш динамічне збільшення зарплати, яке ми спостерігаємо на ринку за останні 15 років”, – зазначив

Помітна велика диспропорція у вакансіях для чоловіків та їх кількістю на ринку праці. 

“Роботи в Україні стало більше, з людьми маємо складну історію, і особливо з так званими “чоловічими” професіями та “фаховими” вакансіями””, – підсумував Міхно. 

Тетяна Бережна, заступниця Міністерки економіки України, в ході дискусії повідомила, що Україна втратила три мільйони працівників. А загалом з країни в час війни виїхали 6 мільйонів українців.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні