-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Володимир Зеленський у зверненні натякнув на заборону УПЦ МП

-Реклама-spot_img
spot_img

У вечірньому зверненні 10 серпня Президент України Володимир Зеленський анонсував прийняття рішення, яке “зміцнить українську духовну незалежність”, пише КУРС.

“Я провів щойно нараду – підготовчу, про рішення, яке зміцнить нашу українську духовну незалежність. Ми маємо позбавити Москву останніх можливостей обмежувати свободу українців. І рішення для цього повинні бути на сто відсотків ефективними – дійсно працюючими. Ми їх забезпечимо”, – заявив Зеленський.

Президент не конкретизував, що саме має на увазі, однак, судячи з контексту, ймовірно, йдеться про заборону діяльності УПЦ МП.

Нагадаємо, 19 жовтня 2023 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №8371 щодо неприпустимості діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих з Російською православною церквою, тобто УПЦ (МП). 23 липня частина народних депутатів блокували трибуну Верховної Ради з вимогою ухвалити цей законопроєкт в другому читанні, але без успіху. Наступне після “канікул” пленарне засідання ВРУ пройде з 19 по 25 серпня. 

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні