-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

За інноваційні ідеї школи Прикарпаття отримають комп’ютери для кабінетів інформатики

-Реклама-spot_img
spot_img

Учні восьми шкіл Верховинського та Косівського районів взяли участь у таборах підприємництва та інновацій.

Заходи проводяться з  13 по 16 серпня у Верховинському ліцеї Верховинської міської ради та Старокосівському ліцеї Косівської міської ради.

Після завершення навчання учнівські команди отримають сертифікати на нове комп’ютерне обладнання для шкільних кабінетів інформатики від відомого тайванського бренду. 

Техніку отримають школи – учасниці проєкту «Leave no one behind partnership». Він об’єднав учнів п’яти шкіл Верховинського та трьох шкіл Косівського районів. Разом із тренерами діти формулюють власні бізнес ідеї, створюють прототипи інноваційних наметів та наплічників. 

«Інновації – це рішення, спроможні розв’язати проблеми краще, аніж усі існуючі досі пропозиції. А вміння вибудувати навколо такої ідеї структуру – це вже підприємливість. Розвивати у собі підприємливість необхідно, адже ця якість дозволяє у просторі проблем побачити можливості», – розповідає школярам тренер, асистент кафедри прикладної економіки та бізнесу факультету прикладних наук УКУ Максим Коляда. 

- РЕКЛАМА-

Мета освітніх таборів – мотивувати молодь до створення власної справи у майбутньому, навчити дизайн мисленню, наголосила координаторка проєкту «Leave no one behind partnership» Уляна Пак. 

За інноваційні ідеї школи Прикарпаття отримають комп’ютери для кабінетів інформатики

«Кожна ідея, яку школярі із тренерами напрацювали, може стати стартапом. Діти демонструють фантастичну креативність і сміливість у своїх мріях. Наша мета — навчити їх, як перетворити ідеї в реальність, створити успішні бізнес-моделі і реалізувати власний потенціал. Тепер таких ідей з’явиться багато. Адже ми будемо проводити табори у різних громадах Львівської, Івано-Франківської та Полтавської областей», – розповіла Уляна Пак.

В інтерактивних іграх учасники навчання творять макети інноваційних наметів та наплічників, вчаться продавати власні інноваційні вироби. А ще формували бізнес-плани, аналізували поняття «прибуток» і «збитки», складати портрет клієнта. 

Організовує табори громадська організація «Всеукраїнський демократичний форум», в рамках проєкту «Leave no one behind», за підтримки Тайваню та сприяння Миколи Княжицького. Менеджерка проєкту в Івано-Франківській області Марія Маківничук поділилася, що шкільні команди вразили тренерів своїми сміливими ідеями, креативністю.

«Розвиткові, мотиваційні проєкти для дітей у гірських районах необхідні. Це для них унікальна можливість, оскільки таких заходів у віддалених регіонах проводиться замало. Школярі навчаються усвідомлено, відповідально планувати власне майбутнє. А згодом вони розвиватимуть економіку гірських громад», – зазначила Марія Маківничук. 

Засновник ГО «Всеукраїнський демократичний форум» Микола Княжицький підкреслив важливість освіти та застосування сучасних технології для навчання: «Молодь своїми ідеями, знаннями, рішучими діями збудує нову країну. Сучасна освіта це основа для розвитку нового покоління українських вчених, інженерів, програмістів, підприємців. Зараз маємо подбати про школи, забезпечити умови для захопливого навчання. Згодом діти зможуть реалізувати свій потенціал в Україні. Вони дуже талановиті та потрібні своїй державі. Разом із партнерами з Тайваню підготуємо більше фахових вчителів, а також поєднаємо навчання технологіям з розвитком підприємницьких навичок у школярів. Це два напрями тайванської інвестиції в майбутнє України», – акцентував Микола Княжицький.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні