-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Перша ліга: Прикарпаття поступилось Минаю. ФОТО

-Реклама-spot_img
spot_img

Цікава та безкомпромісна пара на старті сезону. Ще ні разу Минай і Прикарпаття не грали внічию (дві перемоги закарпатців, одна – прикарпатців, до речі, 3:0 на полі суперника).

До того ж, є їм що доводити – обидві команди пережили цього літа свої локальні неприємності, пише Правда з посиланням на Sport Arena.

ФК Минай – вилетів із УПЛ, хоча дуже серйозно додав у весняній частині сезону. Не допомогла навіть участь у «турнірі чотирьох», де після перемоги над Епіцентром вони програли Лівому Берегу.

У Першій лізі закарпатці зіграють вперше (пропускали стартовий тур через непарне число учасників), зате в Кубку України встигли переграти друголігову Скалу 1911 (3:1).

- РЕКЛАМА-

Після цієї перемоги Любенович подав у відставку, тож інтригою матчу було ще й те, чи змогло керівництво домовитися про продовження співпраці з головним тренером.

Перша ліга: Прикарпаття поступилось Минаю. ФОТО

Прикарпаття новий сезон розпочало з ураганної перемоги 4:0 на Кубок України над новачком Другої ліги ФК Ужгород, після чого двічі зіграло з таким сильним суперником на сьогодні, як Буковина. В чемпіонаті зіграли внічию 1:1, в кубку програли 0:1.

Наслідок цих протистоянь – вилучення в першому матчів із чернівчанами автора рятівного голу, досвідченого нападника Барчука. Він у цьому виїзді не помічник. А от ФК Минай посилився відразу кількома гравцями, найбільш свіже – оренда вінгера Головкіна з Зорі, який колись грав у Першій лізі за Інгулець. Цікаво, що з літніх новачків у стартовому складі вийшов лише лівий захисник Дворовенко (герой кубкового матчу з двома асистами), а ще замість ветерана Бандури в воротах вийшов молодий Росул.

Початок матчу команди провели обережно, справедливо остерігалися груп атак одна одної. Лише десь на 5 хвилині виникла справжня гострота, та й то – Цюцюра, пробиваючи після хитромудрого розіграшу стандарту, завершував штрафний уже з офсайду.

Непогані атаки прикарпатців іноді ставили складні завдання перед обороною Минаю (а це ж одна із більш консервативних ліній, вона зазнала відносно менше втрат!). Зокрема, той же Хома – співнайкращий бомбардир минулого сезону – ледве не замкнув одну з флангових атак, вийшов кікс. А ще один досить небезпечний штрафний на 7 хвилині гості завершили занадто вже перемудрованим розіграшем, після якого Хома пробив відверто в сторону від воріт Росула.

Перша ліга: Прикарпаття поступилось Минаю. ФОТО

ФК Минай без Устименка, Корабліна та Вакули важко шукав шляхів до воріт чемпіона світу 2019 року Кучерука. Лише десь хвилині на 20-й господарі гарно його випробували, проте удар Шалфєєва з середньої дистанції пройшов практично по центру. Слідом стрімкий Ременяк, класно розігравшись із одноклубниками, обійшов захисника та з правої ноги влучив у ближню стійку. Тож, коли прийшов гол, це не було випадковістю.

А було це так. Підключений до атаки Ременюком Дмитрук навісив з правого флангу, а центральний півзахисник Матюшенко, залишений прямо перед воротами, підсік м’яча головою точно в кут – 1:0. А через 5,5 хвилин ФК Минай закріпив свою перевагу. Взагалі-то Ременяк виводив на ударну позицію автора дубля в кубковому матчі Гунічева, проте той влучив у захисника. Зате сам Артур із глибини обвідним ударом з лівої ноги запустив у дальній кут – 2:0.

Перша ліга: Прикарпаття поступилось Минаю. ФОТО

Це вже була вагома заявка на перемогу. І хоча прикарпатці активно вийшли з роздягальні, спробували перевести гру на чужу половину поля, дуже швидко ФК Минай довів рахунок до розгромного. Атаку з глибини правого флангу починав Ременяк, підключив на правому фланзі свіжого Куліша. Удар новачка прийняв на себе захисник гостей Болденков, але на дальній стійці сам Артур встиг на добивання й правою ногою запустив точно в ціль – 3:0. Ось вам і дубль Ременяка.

Відзначимо, що Цюцюра тут же міг забивати, але так само небезпечно в відповідь пробивав Куліш – в схожій манері, але цього разу м’яч прошмигнув повз дальню стійку. І тут активний Куліш зачепив десь глибоко на фланзі Радульського, інший захисник – Швець – виконав штрафний зі своєї половини поля. Далі Кос виграв повітря, а Цюцюра після його скидки лівою ногою запустив точно під поперечину – 3:1. Не таке просте це Прикарпаття!

Перша ліга: Прикарпаття поступилось Минаю. ФОТО

Але ФК Минай уже відчув кураж. Гарно розіграли атаку Куліш і Шалфєєв, півзахисник гостей Соловйов зачепив Гунічева, а Дмитрук з пенальті розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 4:1. Далі пішов взагалі відкритий футбол – то випад прикарпатця Соловйова, то смачний удар минайця Куліша. Не дивно, що гольовий фестиваль продовжився. Захисник Прикарпаття Швець замкнув кутовий від Соловйова – 4:2.

Незважаючи на активність команд, рахунок більше не змінювався, хоча успішні заміни Любеновича – Куліш і Демиденко – могли закріпити перевагу господарів, а в гостей в другому таймі було відразу кілька гострих моментів. ФК Минай виграє, ніби даючи підтримку своєму головному тренеру. Приємно, що з УПЛ вилетіла в Першу лігу боєздатна команда, а не збанкрутіла вивіска чи взагалі знята з турніру, як це, переважно, буває в останні десятиліття.

Man of the Match: Артур Ременяк (ФК Минай)
Саме його два голи заклали фундамент цієї перемоги, тож дуже добре для минайців, що із зіркової групи атаки минулого сезону залишився хоча б Ременяк.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні