-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Косівській громаді через нові вимоги до укриттів навчальний рік під загрозою зриву

-Реклама-spot_img
spot_img

За кілька тижнів до нового навчального року Кабмін вніс зміни щодо вимог до укриттів в закладах освіти.

Так, Уряд заборонив експлуатацію шкіл, що збудовані з дерева. Також з нового навчального року буде заборонено працювати у звичайному режимі закладам, де укриття облаштовані на першому поверсі. Їх мають перевести на дистанційну форму навчання.  Втім, виконати подібні вимоги у більшості прикарпатських громад нереально як з точки зору фінансових можливостей, так і з точки часових показників.

Відтак, під загрозою закриття опинилися сім із восьми дитсадків у Косівській громаді. Також тут дві третини шкіл доведеться закрити, або перевести на дистанційне навчання. На цьому наголошує голова Косівської громади Юрій Плосконос, пише “Бліц-Інфо”.  

“У нас тільки в декількох школах є нормальні укриття. Дві третини потрібно буде закривати, якщо Уряд не відмінить це рішення. Наголошую, це не ми будемо закривати, а районна комісія НС в зв”язку з невідповідністю до вимог. Мало того, три великі школи – Соколівка, Шешори, Шепіт (разом біля 800 учнів) знаходяться в дерев’яних будівлях, вони автоматично мають бути закриті. Щодо садочках, то ще ще гірше, тільки в одному з восьми є протирадіаційне укриття. Але це не тільки в нас, подібна ситуація актуальна для більшості громад, просто чомусь всі мовчать”, – наголошує Юрій Плосконос. 

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні