-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Екоактивісти з усієї України зібралися на освітньому таборі в Карпатах  

-Реклама-spot_img
spot_img

Освітній табір Екодії «Знизу вверх» обʼєднав у Карпатах понад 50 екоактивістів та екоактивісток із різних регіонів країни.

Він став унікальною платформою для обміну досвідом, отримання нових знань та формування мережі взаємопідтримки в екоспільноті, пише Правда.іф з посиланням на ШоТам.

Що було у програмі

Програма табору була насиченою: лекції про концепт зеленого відновлення, приклади успішних проєктів у громадах, практикуми з написання звернень до влади та створення спільнот. Представниці різних громадських організацій, таких як «Екоклуб», «Плато» та Українська природоохоронна група, поділилися своїм досвідом та надали цінні поради учасникам.  

«Це перший освітній активістський табір, який громадська організація Екодія організувала з початку повномасштабного вторгнення. Ми прагнули дати учасникам та учасницям актуальні знання щодо концепту зеленого відновлення та навчити ефективно впливати на процеси відбудови на місцевому рівні», – розповіла менеджерка волонтерської спільноти Екодії та координаторка табору Дарія Жданова.  

Хто брав участь

Загалом Екодія отримала 259 заявок на участь у таборі, з яких обрали 35 учасників та учасниць. Серед них – місцеві активістки та голови ініціативних груп, працівниці нацпарків, енергоменеджери громад, представниці громадських організацій, голова ОСББ, студенти і студентки та волонтерки Екодії.   

«Я долучився до табору, щоб отримати цінний досвід, познайомитися з людьми, які поділяють мої погляди та професійні інтереси. Працюю енергоменеджером, тож моя робота напряму пов’язана з довкіллям та адаптацією до зміни клімату. Тут я вперше спробував писати звернення до влади та дізнався багато нового про стратегічне планування у сфері енергетики та клімату», – поділився учасник табору Артур Штогрин. 

- РЕКЛАМА-

Залучили представників з Бучі, Мелітополя та Охтирки

Організаторкам вдалося залучити представників громад, які найбільше постраждали від російської агресії. Так про концепцію зеленого відновлення дізналися учасниці з Охтирки, Херсону, Запоріжжя, Дніпра, Маріуполя, Бучі, Вознесенська та інших міст.  

«Я давно слідкую за Екодією і мені було цікаво розширити екоспільноту, адже вона в Україні вузька. Як кажуть, Земля кругла, Україна ще кругліша, а екоспільнота – це прям круг у кубі. Обов’язково зустрічаєш когось, кого бачила у мережі, або у проєктах, десь перетиналася. Мені дуже сподобалося, що долучитися могли як люди з досвідом, так і люди, які тільки-тільки починають свій активістський шлях. Абсолютно усі різні учасники, але разом з‘являється такий ефект взаємопідтримки і взаємної впевненості, що ми усі на правильному шляху. Я закликаю долучатися, не дивлячись на досвід чи вік, а тільки на відчуття, що ви хочете долучитися до екоспільноти і разом творити великі зміни», – поділилася враженнями Наталія Гаєцька, голова ГО «Маріуполь нуль відходів». 

Мікрогранти для громад

Після завершення табору учасники та учасниці зможуть взяти участь у конкурсі на отримання мінігрантів для втілення природоохоронних та кліматично-адаптаційних проєктів у своїх громадах. Це можуть бути проєкти зі створення прибережних смуг, відновлення лісосмуг та впровадження інших природоорієнтованих рішень. 

Про освітній табір Екодії

Захід проведено в межах проєкту «Econet 2»,за підтримки Bread for the World через Austausch e.V., а також у межах проєкту «Закриття циклу: справедливий енергетичний перехід, розроблений містами та регіонами» за фінансової підтримки Європейського Союзу, та за фінансової підтримки Федерального міністерства економіки та кліматичних дій Німеччини в рамках проєкту Міжнародної Кліматичної Ініціативи (ІКІ) «Посилення громадянського суспільства в реалізації національної кліматичної політики». 

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні