-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Івано-Франківську відкриють анотаційні дошки трьом полеглим захисникам

-Реклама-spot_img
spot_img

23 серпня у Франківську на фасаді Муніципальної інспекції “Добродій”, що на вулиці Галицька, 126, відкриють анотаційні дошки трьом захисникам. 

Про це пише Правда.іф з посиланням на Галку.

23 серпня у Франківську о 14.00 годині на фасаді Муніципальної інспекції “Добродій”, на вулиці Галицька, 126, відкриють анотаційні дошки трьом військовослужбовцям.

  • Антон Кожушок – солдат 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» взводу снайперів. Уродженець Івано-Франківська.

З 2016 року брав участь в бойових діях в складі 95 окремої десантно-штурмової бригади. З 2020 року в складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади в зоні ведення АТО/ООС. Також в період з 2018 до 2020 року працював у відділі охорони громадського порядку в муніципальній варті Франківська.

- РЕКЛАМА-

Загинув Антон 23 грудня 2023 під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку поблизу Білогорівки. 

У Івано-Франківську відкриють анотаційні дошки трьом полеглим захисникам
  • Віталій Дерех – журналіст, митець, пластун, командир протитанкового відділення 3-го окремого батальйону спеціального призначення 1 ОБрСпП ім. Івана Богуна. Кавалер ордена «За мужність» III ступеня (2016). 

Віталій також був активним учасником Революції гідності в складі 15 сотні Самооборони Майдану. Рятував людей на Інститутській 20 лютого. У 2014 році пішов добровольцем в батальйон «Айдар»; воював до липня 2015 року. У 2016—2018 роках працював в Муніципальній варті Франківська.

З початком повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року вступив до першої окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна, в складі якої брав участь в боях під Києвом, опісля на Донеччині та Луганщині.

Керував розрахунком ПТРК, з яким ліквідував багато ворожої техніки та особового складу рф. Викладав військову справу: від вибухової справи до тактичних переміщень. Виконував завдання не тільки свого підрозділу, неодноразово ходив у розвідку на позиції ворога. Знищував вибухові загородження ворога на шляху українського війська, хоча і не був сапером.

Загинув 28 травня 2022 біля Попасної, Луганської області внаслідок авіаційного удару рф.

У Івано-Франківську відкриють анотаційні дошки трьом полеглим захисникам
  • Віктор Пилипенко – мешканець Івано-Франківська. В 2019 році брав участь в АТО. З початку повномасштабної війни записався в ТРО. Воював в Запорізькій області у Гуляйполі.

Його нагородили орденом «За врятування життя» і «Ветеран війни». Віктор був молодшим сержантом, бойовим медиком зенітно-ракетного артилерійського взводу роти вогневої підтримки військової частини номер А 7154. Позивний Філ отримав за розвинуту інтуїцію, яка не раз рятувала життя.

Загинув 5 березня 2024 від авіаудару окупантів на Запорізькому напрямку.

У Івано-Франківську відкриють анотаційні дошки трьом полеглим захисникам

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні