-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Історія переселенки з Криму Людмили Мадамінової, яка живе у Франківську

-Реклама-spot_img
spot_img

Вторгнення росіян в Україну у 2014 році змусило Людмилу Мадамінову залишити улюблений Севастополь та переїхати у Львів, згодом — в Одесу. 24 лютого 2022 жінка з родиною покинула місто та поїхала на захід України — Прикарпаття.

Про життя Людмили Мадамінової в Івано-Франківську, бізнес та мрію повернутися в український Крим читайте у матеріалі Суспільного.

Людмила Мадамінова

Людмила Мадамінова чотири роки жила в Криму. Людмила Мадамінова

Людмила Мадамінова народилася у Харкові. У 2010 році вступила до університету в Севастополі. У Криму, розповідає, познайомилася з майбутнім чоловіком.

- РЕКЛАМА-
Людмила Мадамінова, переселенка, Франківськ

Людмила Мадамінова переїхала на Франківщину у перші дні повномасштабної війни. Суспільне Івано-Франківськ

“Ми дивилися на цю прекрасну культуру, насолоджувалися навчанням. Ми хотіли працювати на Національний банк України. Я познайомилася з багатьма татарами. Зараз ми спілкуємося, це — мої добрі друзі. Тому в Криму я почувалася як вдома і хотіла там залишитися назавжди”, — розповідає жінка.

У Криму Людмила прожила чотири роки, допоки росіяни не анексували півострів.

“Там не було бойових дій, але були військові. В нас з ними виникали сутички за нашу проукраїнську позицію. Донські козаки намагалися нас побити й не раз. Моїх друзів забирали на допити через підтримку України. Це було до референдуму, тобто вони вже там були. І коли сталася анексія, я зрозуміла, що жити в окупованому Криму не зможу. Тож переїхала в іншу область з іншим колоритом, з іншою культурою — у Львів”, — говорить Людмила Мадамінова.

Людмила Мадамінова з чоловіком

Людмила Мадамінова залишила Крим з чоловіком у 2014 році після анексії РФ. Людмила Мадамінова

Через кілька років жінка з чоловіком переїхали в Одесу та придбали житло — хотіли жити біля моря. Там сім’ю і застало повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

“24 лютого подзвонив мій найкращий друг і сказав, що почалася війна. Буквально за годину ми зібрали все найдорожче — котів, собак. Чоловік, його брат і я сіли в авто і поїхали сюди. Коли ми виїжджали з Одеси, я жодного пакета з одягом не взяла, подумала: що мені дорожче: кіт чи пакет?” — розповідає Людмила Мадамінова.

Людмила Мадамінова, переселенка, Франківськ

Людмила Мадамінова планує відкрити у Франківську кафе узбецької кухні. Суспільне Івано-Франківськ

Зараз родина проживає в Івано-Франківську. У них народилася донечка. Людмила захотіла ознайомити франківців зі смаком улюбленої страви своєї родини — пловом та іншими традиційними стравами узбецької кухні, адже її батько — родом з Узбекистану.

Людмила Мадамінова

Людмилу Мадамінову навчив готувати плов батько. Суспільне Івано-Франківськ

Відтак за грантові гроші вона з родиною відкрила в Івано-Франківську заклад, де можна було замовити їжу на доставку чи самовивіз. У липні 2024 року через зменшення доходів бізнес закрили. Тепер подружжя планує масштабуватися і відкрити кав’ярню.

Плов, Людмила Мадамінова, Франківськ

Узбецький плов — улюблена страва родини Людмили Мадамінової. Суспільне Івано-Франківськ

“Зараз ми шукаємо інше приміщення для повноцінного кафе, щоб люди могли прийти, посидіти в нас і покуштувати страви. Я хочу, щоб франківці спробували узбецьку кухню”, — розповідає Людмила Мадамінова.

Жінка каже: Івано-Франківськ їй подобається, однак мріє зі сім’єю переїхати в Крим.

“Крим — це перлина. Я хочу туди повернутися. Вірю, що ЗСУ здійснять мою мрію, і я знову буду жити в Криму”, — додає Людмила Мадамінова.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні