-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Росіяни поширють фейк про нациста з Прикарпаття, який вбив пенсіонера на Курщині

-Реклама-spot_img
spot_img

Російські медіа масово поширюють відео, на якому буцімто українські військові у касках з нацистською символікою принижують літнього чоловіка у Курській області.

Як розповідає видання Галка, “український фашист” у російських фейках виявився уродженцем Городенки, який нібито вбив пенсіонера в Курській області, передає Правда.іф.

На одному з російських z-каналів було опубліковано відео з начебто знущаннями з російського пенсіонера бійців Збройних сил України. В кадрі було видно дороговказ з напрямками на Бєлгород і Кореневе Курської області.

Боєць на відео вдягає німецьку каску з символікою “CC” та звертається до місцевого мешканця, який опинився поруч, використовуючи німецькі слова чи “німецький” акцент (як це було заведено показувати у радянських фільмах про війну), відзначають у виданні.

- РЕКЛАМА-

У розвиток сюжету пропаганда поінформувала про те, що боєць на відео – “бандерівець” з Городенки Івано-Франківської області Василь Данилюк.  

За упіймання “бандерівських недобитків” нагороду у п’ять мільйонів рублів оголосив голова партії ЛДПР Леонід Слуцький. Оголошення про це широко розтиражовали в Росії. 

“Галка не змогла знайти жодного підтвердження реакції в ООН на скандальне відео крім новин на російських сайтах”, – відзначають у виданні.

Що сталося насправді

Центр протидії дезінформації (робочий орган Ради національної безпеки і оборони України) стверджує, що провів ідентифікацію особи на відео.

“Верифікувавши інформацію в Міністерстві внутрішніх справ України, Центр протидії дезінформації повідомляє, що “ідентифікована” рашистами особа не має жодного відношення до подій на резонансному відео”, – йдеться у повідомленні.

Поліція міста Київ отримала заяву від місцевого мешканця про те, що йому у месенджери почали надходити погрози фізичною розправою та вбивством. Поліцейські встановили, що фото, персональні дані та мобільний номер телефону цього громадянина були розповсюджені проросійськими пропагандистськими TG-каналами й пабліками з твердженням, що це саме він зображений на згаданому відео.

За результатами першочергових слідчих дій було встановлено, що киянин не покидав території столиці. Також зовнішність і голос чоловіків, зафіксованих на відео, не збігаються із зовнішністю та голосом заявника. Встановлено, що поширена інформація є фейком, а сам чоловік не має жодного відношення до подій на відео.

Крім того, для більшої правдоподібності своїй брехні рашисти створили чоловіку сторінку у забороненому в Україні “ВКонтакте” та пошту з російським доменом, яким в Україні не користуються.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні