-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Івано-Франківську провели фотосесію “Дружинам янголів”

-Реклама-spot_img
spot_img

В Івано-Франківську провели фотосесію для жінок, які втратили своїх коханих на війні. Перед цим учасницям зробили професійний макіяж і зачіски. Проєкт “Розправити крила” ініціювала громадська організація “Дружини янголів”.

Про це у коментарі Суспільному розповіла голова організації Любов Василів, пише Правда.іф

З її слів, підсумком двох фотосесій, в яких візьмуть участь десять жінок, стане фотовиставка. На це “Дружини янголів” виграли ґрант на 20 тисяч гривень від платформи “Тепле місто”.

У Івано-Франківську провели фотосесію "Дружинам янголів"

“Мета — зруйнувати суспільний стереотип образу вдови. Вдова — це не обов’язково та, яка в чорному плаче біля могили. Це може бути дуже великою рушійною силою для того, щоб жінки ставали сильними, прогресивними й змінювали своє життя, життя своїх дітей. І кричали. Бо ми хочемо кричати на повний голос про той величезний внесок, який зробили наші чоловіки, коли поставили на вівтар своє життя”, — розповідає Любов Василів.

У Івано-Франківську провели фотосесію "Дружинам янголів"

Іванна — дружина воїна Мирослава Романовського, який поліг 9 травня 2023 року на Луганщині. Жінка вперше позувала перед професійним фотографом. Вона каже: хвилювалася, проте результатом задоволена

“3 травня у мого чоловіка був день народження — 40 років. А 9 травня Мирослав загинув, на жаль. Дружинам, які важко переживають свій біль, такі проєкти, напевно, дуже потрібні, щоб хоча б на короткий час відволіктися від буденності”, — розповідає Іванна Романовська.

- РЕКЛАМА-
У Івано-Франківську провели фотосесію "Дружинам янголів"

За словами фотографа Ігоря Шерепота, мета фотосесії насамперед полягає у тому, щоб зробити для дружин полеглих бійців світлини, на яких вони побачать себе справжніми.

“Вони себе не бачать. Коли показуєш їм фотографії, чуєш: “О, це що я маю такий вигляд? Ух ти, я так можу? Ох, нічого собі”. По-друге, мета — це донести людям, щоб вони побачили цих жінок такими, якими вони є”, — говорить Ігор Шерепот.

У Івано-Франківську провели фотосесію "Дружинам янголів"

Учасниця проєкту Надія Шпачинська втратила свого чоловіка Ігоря 3 квітня 2023 року. Військовий загинув поблизу села Спірне на Донеччині. На той час жінка була вагітною. Зараз самотужки виховує сина.

“Татова сестра старалася мене підтримати якось — вона теж вже вдова. А зараз легше, бо є маленька дитина, обов’язки. Я увесь час вдома. Закрилася у собі дуже сильно. А дівчата намагаються, щоб я якось відкрилася їм та цьому світу”, — каже Надія Шпачинська.

У Івано-Франківську провели фотосесію "Дружинам янголів"

Перед фотосесією жінкам зробили професійний макіяж і зачіски, щоб вони відчували себе впевненими перед камерою, розповідає візажистка й стилістка зачісок Оксана Шкромида. Раніше вона вже брала участь в подібному проєкті.

“Тоді було страшно, тому що не знала найосновнішого: як себе поводити з дівчатами, щоб зайвими діями не спровокувати їхній емоційний стан. Але з ними настільки було легко. З дівчатами я навчилася більше цінувати те, що маю, радіти життю і моментам. І дуже мені подобалося те, що вони віддавалися повністю”, — говорить Оксана Шкромида.

У Івано-Франківську провели фотосесію "Дружинам янголів"

За словами Любові Василів, наступна фотосесія відбудеться 27 серпня. Вона також додала, що проєкт планують масштабувати й знайти спонсорів, щоб провести більшу кількість фотосесій

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні