-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Франківську зафіксували випадок ботулізму: жінка вживала ковбасу

-Реклама-spot_img
spot_img

В Івано-Франківську зафіксували один випадок ботулізму. Жінка, яка захворіла на недугу, напередодні вживала ковбасні вироби. Фахівці розпочали позапланову перевірку.

Про це у коментарі Суспільному розповіла начальниця управління державного нагляду щодо дотримання санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Леся Семанчук.

За її словами, випадок ботулізму підтвердили 22 серпня лабораторно. Хвора — жінка 1981 року народження.

“Захворіла вона 15 серпня. За нашою інформацією, жінка спочатку звернулася до окуліста, бо в неї проявився такий симптом, як порушення зору. 20 серпня вона пішла до приватного медзакладу, звідки її скерували до обласної інфекційної лікарні”, — розповіла Леся Семанчук.

Лікарі поставили пацієнтці попередній діагноз — клінічний ботулізм середньої важкості. Наразі жінка перебуває на лікуванні. Їй ввели протиботулінічну сироватку.

- РЕКЛАМА-

За цим випадком спеціалісти Держпродспоживслужби почали розслідування. Фахівці вживають заходів з недопущення захворювання серед інших людей.

“Хвора казала, що їла ковбасні вироби. Ми почали перевірку магазинів, щоб з’ясувати, яку саме продукцію вона вживала. Їла вона її з 13 по 14 серпня, а 15 — захворіла. Відповідно, тієї продукції вже не було. Але ми проводимо позапланові перевірки, щоб визначити, що саме вживала пацієнтка”, — каже Леся Семанчук.

Ботулізм: причини, симптоми та небезпека

Ботулізм — це гостре важке інфекційно-токсичне захворювання, яке виникає через вживання продуктів, що містять ботулотоксин. Це призводить до важких уражень нервової системи, змін в роботі серцево-судинної системи, слабкості скелетних і гладких м’язів, порушення зору, ковтання.

Токсин палички ботулізму є найбільш небезпечним з усіх відомих бактеріальних токсинів. Найчастіше захворювання виникає після вживання грибів домашнього консервування, копченої або в’яленої риби, м’ясних і ковбасних виробів, бобових консервів.

Визначити наявність у продукті токсину неможливо, оскільки він не має кольору, смаку та запаху.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні