-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Скільки коштують новобудови у різних районах Івано-Франківська: аналітика та ціни

-Реклама-spot_img
spot_img

Ринок нерухомості західних областей зараз переживає будівельний бум. Попри труднощі з постачанням матеріалів і зростання собівартості самого будівництва забудовники продовжують створювати нове житло.

Івано-Франківськ є одним з міст, в яких девелопери майже відразу відновили роботи на своїх будівельних майданчиках, і зараз входить в топ-5 міст з найвищими темпами будівництва. Та чи доступна українським сім’ям така велика пропозиція новобудов?

Як змінилися ціни на первинку від початку війни

За даними порталу ЛУН, в лютому 2022 року середня вартість 1 квадратного метра первинного житла в Івано-Франківську складала 14 700 грн. На кінець серпня 2024 року 1 квадратний метр в середньому коштує 32 900 грн. Тобто за 2,5 роки новобудови в Франківську подорожчали більш ніж у 2 рази.

- РЕКЛАМА-
Скільки коштують новобудови у різних районах Івано-Франківська: аналітика та ціни

Як видно з графіка, ціни з часом лише зростали, за винятком незначного здешевлення у грудні 2022 (23 400 грн/кв. м) та у березні 2023 (24 100 грн/кв. м). З початку 2024 року спостерігається рівномірне подорожчання до найбільшої за увесь час ціни – 32 900 грн/кв. м.

Де в Івано-Франківську найдешевші новобудови

Опираючись на дані ЛУН, аналітичний центр компанії blago визначив мікрорайони міста з найдешевшими та найдорожчими пропозиціями від забудовників. За інформацією порталу на 27 серпня 2024 року, найменша вартість 1 квадратного метра квартири в новобудовах мікрорайону Пасічна (від 20 750 грн).

Скільки коштують новобудови у різних районах Івано-Франківська: аналітика та ціни

Майже однаково потрібно заплатити за нове житло у мікрорайонах БАМ (від 32 400 грн/кв. м) та Каскад (від 33 200 грн/кв. м). Дещо дешевші квартири в районі Позитрон (від 29 900 грн/кв. м).

Хто шукає новеньку квартиру ближче до центру, знайде дорожчі пропозиції. Так, ціна 1 квадратного метра в сучасному ЖК у мікрорайоні Майзлі починається від 33 300 грн. А от новобудови в самому центрі Івано-Франківська коштують відчутно більше – від 40 000 грн/кв. м.

Для порівняння, за нову квартиру на етапі будівництва в районі Набережна (неподалік озера), необхідно заплатити від 34 000 грн/кв. м. Однак за цю суму покупець купує не просто житлову площу, а й можливість користуватися всією інфраструктурою, сервісами та зручностями, які реалізовує забудовник на території ЖК: паркінги, магазини, приватні навчальні заклади, двір зі спортивною інфраструктурою та дитячими майданчиками, доріжки для прогулянок та їзди на велосипеді тощо.

Скільки коштують новобудови у різних районах Івано-Франківська: аналітика та ціни

«В основному найдешевше коштують житлові комплекси економкласу без інфраструктури та двору. Більше зручностей для життя можна знайти у ЖК класу комфорт. В Івано-Франківську такі квартири коштують від 31 800 грн за 1 квадратний метр. І найдорожчі пропозиції – це преміальне житло, ціна на яке в Франківську стартує від 44 100 грн/кв. м. Тож вибираючи квартиру в новобудові, важливо цікавитися не лише цінником, а й тим, що саме пропонує девелопер за свою ціну: чи є в житловому комплексі двір, паркінг, майданчики для дітей, наскільки енергоефективний будинок, які технології застосував забудовник, щоб зробити життя в такому комплексі максимально комфортним та безпроблемним», – прокоментували в аналітичному центрі компанії blago.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні