-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Франківську заочно засудили колаборантку зі Скадовська, яка агітує молодь за РФ

-Реклама-spot_img
spot_img

В Івано-Франківську заочно засудили до десяти років ув’язнення колаборантку зі Скадовська, що на Херсонщині. Жінка працює на РФ у місцевій окупаційній адміністрації.

Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ в Івано-Франківській області, пише Правда.іф.

Як з’ясували слідчі, колаборантка обіймає посаду “спеціаліста відділу молоді і спорту військово-цивільної адміністрації Скадовського муніципального округу”.

Вона організовує численні публічні заходи для популяризації й підтримки окупаційної влади. Жінка проводить агітацію за РФ серед дітей та молоді.

- РЕКЛАМА-
У Франківську заочно засудили колаборантку зі Скадовська, яка агітує молодь за РФ

Зокрема, вона брала участь у проведенні російських виборів депутатів різних рівнів, які відбулися в окупованому Скадовську у вересні 2023 року.

“До політичної агітації на виборах жінка залучила свою неповнолітню доньку, яка намалювала портрет Путіна і давала коментарі про це іноземним “спостерігачам” та пропагандистським ЗМІ”, — йдеться у дописі.

Колаборантка, Скадовськ, окупація, влада, суд, СБУ

Донька жінки намалювала портрет Путіна. Facebook/СБУ

Також колаборантка проводила акцію, присвячену приєднанню окупованих територій до складу РФ. Вона організовувала марш під російськими прапорами на день визволення міста від фашистських загарбників.

“Спільно з окупаційною владою АР Крим та представниками регіонів держави-агресора вона створювала відеоролик до російського “дня народної єдності”. А до дня міста Скадовська жінка організувала серед дітей та молоді заходи, у яких неповнолітні місцеві жителі були одягнені у форму окупаційної армії та футболки зі символікою партії “єдіная Росія””, — інформують в СБУ.

На підставі зібраних доказів Службою безпеки України суд визнав жінку винною в колабораційній діяльності. Згідно зі санкцією статті ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України її засудили до позбавлення волі на 10 років. Оскільки колаборантка перебуває на непідконтрольній території, строк покарання обчислюватиметься з моменту її затримання.

У Франківську заочно засудили колаборантку зі Скадовська, яка агітує молодь за РФ

Вирок набере законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні