-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Особливості звернень до адвоката в наш час та як звернутися до хорошого адвоката у Львові

-Реклама-spot_img
spot_img

Щодня кожен з нас може стикнутися з правопорушеннями, конфліктами та складнощами. Вони можуть бути пов’язані з житловими, сімейними, кримінальними справами, порушенням чи вирішенням справ цивільних. Нерідко потрібна юридична допомога в суді, захист або консультація адвоката.

Зіштовхнувшись з проблемою, багато людей прагнуть знайти найкращого адвоката у Львові в мережі Інтернет і заходять на різні сайти та портали, де розміщені різні списки рейтингів юристів та адвокатів. Читають відгуки, вивчають ціни, цікавляться скільки коштують послуги адвоката.

Що потрібно перевірити перед тим, як найняти адвоката у Львові, коли не потрібно йти на компроміс і на що варто звернути увагу?

- РЕКЛАМА-
  1. Спеціалізація адвоката. Адвокати у Львові можуть представляти інтереси своїх клієнтів у різних галузях права, таких як сімейне, трудове, податкове, кримінальне право, вирішення цивільних справ, а тому при виборі адвоката на це варто звертати увагу. Наприклад, якщо ви продаєте квартиру, зверніться до адвоката з нерухомості.
  2. Досвід та стаж адвоката. Поцікавтеся, чи має адвокат Львів достатній досвід і стаж у необхідному для вас правовому питанні. Це можна дізнатися, відвідавши його сайт. Також можна подивитися інформацію в судовому реєстрі та дізнатися у яких справах адвокат брав участь.
  3. Комунікація з адвокатом. Якісна комунікація та спільна мова важливі у будь-якій справі, тим більше в юридичних питаннях та спілкуванні з адвокатом. Вибір адвоката є особистою справою, тож краще прислухатися до своєї інтуїції. Важливо, щоб у вас було взаєморозуміння з вашим адвокатом, так як у більшості справи тривають місяцями і навіть роками.
  4. Договір та оплата. Важливо, заздалегідь домовитися про гонорар, всі необхідні витрати у письмовій формі, у договорі про надання юридичних послуг. Підписання такого договору звичайно є очевидним, але чимало юристів не завжди дотримуються цього правила, що може призвести до розбіжностей і непорозумінь.
  5. Рекомендації від знайомих, друзів та родичів. Пошукайте рекомендації, відгуки по адвокату у м. Львів, з яким ви збираєтеся працювати, їх можна знайти у великій кількості на просторах інтернету за запитом «Львів адвокати» або можна зв’язатися з друзями, колегами, сусідами та, звичайно, родичами, щоб отримати рекомендації про професійного, досвідченого та надійного адвоката у Львові.

Консультація адвоката Львів

У випадку, якщо вам потрібні послуги юриста у Львові, першим етапом є юридична консультація. На ній дається первинна оцінка ситуації, з’ясовуються деталі та планується подальша робота.

Юридична допомога, а тим більше якісні послуги юриста у Львові https://gallex.com.ua/ є платними.

Люди, які мали досвід взаємодії із некомпетентними спеціалістами та заплатили їм чималі кошти, згодом бояться оплачувати консультації юриста, який бажає та може їм допомогти. В результаті вони втрачають шанс отримати дійсно професійну юридичну допомогу.

Отже, якщо ви стикнулися із ситуацією, коли вам потрібна допомога юриста, варто завчасно дізнатися скільки коштує консультація адвоката у Львові.

Вартість консультації адвоката у Львові у різних фахівців може відрізнятися. На неї можуть впливати досвід фахівця, його компетентність, кількість виграних справ та репутація адвоката та юридичної компанії.

Варто із насторогою ставитись до тих юридичних фірм, які приваблюють своїх клієнтів так званою «безкоштовною юридичною консультацією». Зазвичай це просто маркетинговий хід, в результаті якого клієнта запевняють, що зможуть вирішити його питання та спонукають до укладення договору про надання юридичних послуг.

Для простого розуміння ситуації: за платною юридичною консультацією стоять знання, досвід та бажання розібратися у ситуації клієнта, за безкоштовною – поверхневий підхід.  Бігло ознайомившись із проблемою зі слів клієнта, без вивчення документів, судової практики, неможливо надати повноцінну юридичну консультацію.

Як відбувається консультація з адвокатом

Юридична консультація складається з кількох етапів.

1) Ознайомлення із ситуацією.

Насамперед, юрист чи адвокат ознайомлюється з проблемою, яку ви йому викладаєте. Одні люди розповідають свою ситуацію коротко і стисло, проте більшість вдається до розлогого викладу, що включає безліч відступів і емоцій. Якщо розмова виходить із потрібного русла, грамотний юрист тактовно спрямовує клієнта та звертає його увагу на потрібні деталі.

2) Вивчення документів.

Практично в кожному випадку, за рідкісними винятками, юристу потрібно вивчати ваші документи. Це може бути договір, додатки, документи про оплату, листування між сторонами та інше. Часто обсяг цих документів буває значним.

3) Правовий аналіз ситуації чи юридична кваліфікація питання.  

Ця здатність юриста з ходу розібратися в ситуації, кваліфікувати проблему, знайти та запропонувати оптимальне вирішення питання є показником якості юридичної консультації.

4) Безпосередня юридична консультація

Залежно від категорії спору, обсягу документів, що вивчаються, юристу для підготовки до повної та обґрунтованої консультації може знадобитися час. Так, варто перевірити ще раз актуальність нормативно-правових актів, вивчити судову практику тощо.

Під час консультування з адвокатом, грамотний спеціаліст дає роз’яснення щодо ситуації, яка виникла: роз’яснює ваші права та обов’язки, розповідає про ризики та перспективи спору, попереджає про відповідальність, знайомить із судовою практикою по подібним ситуаціям. Як правило, юридичні консультації проводяться у форматі «питання-відповідь».

Досвідчений адвокат після проведення юридичної консультації підбере найшвидший та найефективніший шлях до вирішення проблеми клієнта.

Реклама

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні