-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Франківську всі школи та садочки забезпечені укриттями

-Реклама-spot_img
spot_img

Івано-Франківськ єдине місто в області, де на третьому році війни працюють всі школи та садочки. Ще в 2022 році мерія доклалала для цього всіх зусиль і забезпечили в кожному навчальному закладі укриття.

Про виклики чергового навчального року в умовах війни, готовність до нього франківських ліцеїв та садків, нововведення та плани. Детальніше про це розповіла директорка департаменту освіти та науки Вікторія Дротянко в інтерв’ю “Західному кур’єру”.

В Івано-Франківську триває підготовка до нового навчального року 2024-2025. Місто єдине в області, де на третьому році війни працюють всі школи та садочки. У 2022 році було докладено всіх зусиль, щоб забезпечити укриття в кожному навчальному закладі.

Це або підвальні приміщення, або спеціально пристосовані приміщення на перших поверхах за допомогою віконниць чи бетонних блоків.

“Десь це підвальні приміщення, десь пристосовані на перших поверхах за допомогою віконниць чи бетонних блоків. В окремих випадках це приміщення по сусідству з закладами освіти, які відповідають вимогам щодо укриття. Дітки ховаються там під час тривоги на підставі договору оренди”.

- РЕКЛАМА-

Дротянко додає, всі заклади освіти Івано-Франківська готові  до навчального року. Крім того, в разі зміни безпекової ситуації, місцеві ліцеї готові розпочати навчання онлайн.

“Один дитячий садок використовує укриття у ліцеї, який знаходиться поруч. Таку ситуацію ми маємо в єдиному закладі освіти і лише тому, що інші варіанти щодо організації укриття там не можуть бути реалізовані. У приміщенні садочка немає підвалу, а на першому поверсі великі скляні вікна по всьому периметру, обкласти які бетонним блоками неможливо”.

Пані Вікторія зазначила, що цього року невідомо, яка кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) переїде до громади. Проте в попередні роки всі діти з таких сімей були розміщені у школах і садочках міста, і місто буде намагатися продовжувати цю практику надалі.

В Міністерстві освіти проробляють нові розрахунки щодо площі укриттів відносно кількості учнів. Треба розуміти, що забезпечити такого роду новації за короткий період складно. Коли списки учнів вже сформовані, а розширити укриття за новими розрахунками за короткий період неможливо. Але наразі такі новації мають рекомендаційний характер, тому на заваді початку навчання, сподіваємось, не стануть.

“Ускладнити початок освітнього процесу можуть також нововведення щодо правил роботи навчальних закладів від Кабміну. Ми вже отримуємо сигнали щодо можливих змін в організації безпекового середовища”, – каже Дротянко.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні