-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Родина нардепа Іванісова за період його депутатства скупила авто і нерухомості на майже 2 мільйони доларів

-Реклама-spot_img
spot_img

Родина народного депутата Романа Іванісова за роки його роботи в парламенті придбала автомобілів і житла на майже два мільйони доларів, хоча загальна сума готівкових заощаджень була майже вдвічі меншою. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Так, на момент парламентських виборів у 2019 році декларація Іванісова виглядала неоднозначно. Нардеп декларував дуже скромні активи і ще більш скромні заробітки, але при цьому вказував величезні суми заощаджень в готівці, загалом на орієнтовно мільйон доларів. Яким чином накопичилася ця сума, враховуючи, що до потрапляння в парламент нардеп показував в декларації лише мізерний дохід від оренди, власну зарплату в 56 тисяч гривень і зарплату дружини (за весь 2019 рік) на рівні 37 тисяч гривень – загадка.

Родина нардепа Іванісова за період його депутатства скупила авто і нерухомості на майже 2 мільйони доларів

З початку 2020-го його дружина почала активно витрачати заощадження. Так, наприклад, Марина Іванісова в лютому і квітні 2020-го придбала одразу два нових преміальних Mercedes – GLE350 та GLS400, витративши за тодішнім курсом близько 200 тисяч доларів. В той же період жінка інвестувала в одразу дві квартири, три паркомісця і три веломісця в ЖК “Manhattan city” поблизу центрального київського вокзалу. Нерухомість тоді мала б обійтися Марині Іванісовій ще в приблизно 320 тисяч доларів. В наступному, 2021-му, Марина Іванісова придбала також новий Volkswagen Multivan за 90 тисяч доларів.

Восени 2022-го, вже після початку повномасштабного вторгнення, сам нардеп інвестував понад 12 мільйонів гривень в ще дві квартири в Києві. Відповідно до його декларації, ці гроші належали його матері Ірині Іванісовій. Жінці 66 років і вона зареєстрована як ФОП в Бердянську. Значну суму зароблених коштів Іванісова пояснила журналістам тим, що все життя працює підприємцем і “заощадженнями бабусі”. 

- РЕКЛАМА-
Родина нардепа Іванісова за період його депутатства скупила авто і нерухомості на майже 2 мільйони доларів

Цікаво, що попри значні вливання Іванісових в нерухомість в Києві, матір нардепа продовжує перебувати в тимчасово окупованому Бердянську і вже перереєструвала свій ФОП за російським законодавством.

Родина нардепа Іванісова за період його депутатства скупила авто і нерухомості на майже 2 мільйони доларів

В 2023-му родина Іванісова продовжила купувати нерухомість. Так, дружина нардепа придбала одразу три земельні ділянки і котедж, який ще добудовують, в котеджному містечку “Ariel Village”, що поблизу Києва. 

Родина нардепа Іванісова за період його депутатства скупила авто і нерухомості на майже 2 мільйони доларів

Попри те, що на момент здійснення цієї операції забудовник продавав тут будинки за мінімум 30 мільйонів гривень, земля і будинок Марині Іванісовій, за декларацією, обійшлися нібито в трохи більше 3 мільйонів гривень. Цей факт жінка пояснила журналістам тим, що купила за ту вартість, за яку продавали.

Сам народний депутат, пославшись на зайнятість, попросив журналістів скинути питання в один з месенджерів. Але станом на момент виходу ефіру відповідей так і не надав. Іронічно, що в парламенті Роман Іванісов входить до складу антикорупційного комітету Верховної Ради.

Нагадаємо, що Роман Іванісов обрався до парламенту від “Слуги народу” і майже одразу став фігурантом двох гучних скандалів. Восени 2019-го в мережі з’явилася інформація про те, що новообраного нардепа раніше судили за групове згвалтування. Коментувати цю інформацію тоді кинулися усі, хто міг. Так, тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка цей факт підтвердив, додавши, що судимість нардепа вже погашена. Натомість сама Генпрокуратура вийшла зі спростуванням, додавши в повідомленні, що перевірка ще триває. Президент Зеленський також включився в обговорення, заявивши, що змусить “цю людину скласти мандат, якщо такий факт підтвердиться”. В результаті, через кілька днів після початку скандалу інформацію офіційно підтвердив суд, але Іванісов свій мандат зберіг. Приблизно тоді ж журналісти з’ясували, що Іванісов також міг збрехати про дві свої вищі освіти, адже у вказаних ним навчальних закладах повідомили, що така людина виші не закінчувала і дипломи не отримувала. Народний депутат більше місяця не з’являвся в парламенті, був виключений зі “Слуги народу”, але продовжив роботу і нині представляє депутатську групу “Відновлення України”.

Нагадаємо Оприлюднено документи про судимість нардепа від “Слуги народу” Іванісова за зґвалтування неповнолітньої

Як монобільшість народу «служить»: Роман Іванісов — судимість за зґвалтування та фейкова освіта

“Ґвалтівник” Іванісов збрехав про свою освіту: фотодоказ

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Орися Корчун
Орися Корчун
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф. Журналіст-фрілансер. Випускник Національного університету імені Тараса Шевченка 2009 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні