-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Першокурсників Прикарпатського університету посвятили в студенти на вершині Піп Іван

-Реклама-spot_img
spot_img

11 – 14 вересня 2024 року студенти-першокурсники кафедри біології та екології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника взяли участь у пізнавальному еколого-біологічному таборі на базі університетського оздоровчого табору «Смерічка» у селі Микуличин.

Вони знайомилися з національними природними парками, проводили наукові практикуми та були посвячені у родину природничників ПНУ в стінах Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» Прикарпатського та Варшавського університетів. Цю величну будівлю на одній з найвищих вершин Карпат ще називають Білим слоном, повідомляють у пресслужбі університету.

Студенти ознайомилися з роботою високогірних національних природних парків, які є давніми партнерами університету: Карпатського і Верховинського.

У рамках відвідування Карпатського НПП студенти відвідали його візит-центр та вольєрне господарство.

- РЕКЛАМА-
Першокурсників Прикарпатського університету посвятили в студенти на вершині Піп Іван

Родзинкою табірного збору стала символічна «високогірна посвята» першокурсників у студенти. «Посвята» відбулася на висоті 2028 метрів над рівнем моря у нещодавно відкритій найвисокогірнішій бібліотеці України, у Міжнародному науковому центрі «Обсерваторія». Тут студенти після чотирьохгодинного пішого походу мали можливість не лише відчути неповторну енергетику місця, але й взяти участь в оглядовій лекції про науковий й освітній потенціал МНЦ “Обсерваторія” , ознайомитися з моніторинговими й кліматологічними дослідженнями, які тут проводяться, провести огляд рідкісної аркто-альпійської флори та особливостей карпатських ландшафтів.

Також збори включали серію ландшафтознавчих, ботанічних і зоологічних польових практикумів, які були проведені в умовах унікальних екосистем Українських Карпат, зокрема Чорногірського масиву. Практикуми були доповнені цікавими навчальними квестами, практичними заняттями та інструктажами щодо правил організації безпечного екологічно орієнтованого гірського туризму і поводження на території об’єктів природно-заповідного фонду, іграми на свіжому повітрі в оточенні величних Карпатських гір.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні