-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На Калущині під час екскурсії дитину вкусила ведмедиця

-Реклама-spot_img
spot_img

Вчитель одного із навчальних закладів на Калущині прийняв рішення про проведення екскурсії на території приватної садиби, де у вольєрах перебували ведмеді. 

Про це повідомили у Калуській окружній прокуратурі, пише Правда.

У травні 2024 року вчитель одного із навчальних закладів Спаської територіальної громади, вирішив самовільно провести незаплановану екскурсію до приватної садиби, де перебували ведмеді. Керівництво ліцею не було проінформаоване про такі плани. Під час перебування на території садиби, вчитель проявив необережність залишити учнів без нагляду. Один із учнів близько підійшов до вольєру та намагався доторкнутися до носу ведмедиці. Та не оцінила вчинок хлопчика та вкусила його за руку, нанісши тілесні ушкодження середньої тяжкості:

Перебуваючи на території приватної садиби, вчитель залишила дітей без нагляду, внаслідок чого один із учнів  підійшов близько до металевого вольєру та намагався рукою доторкнутись до носової частини ведмедиці. Коли він протягнув ліву руку у сторону ведмедиці, остання вкусила його, спричинивши йому  тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості”, – повідомили у прокуратурі

Дії педагога було кваліфіковано як кримінальне правопорушенням (злочин), передбачене ч. 1 ст. 137 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілого).  За вчинений злочин передбачено покарання у виді штрафу від 1 до 4 тис.  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

- РЕКЛАМА-

Втім, як зазначили у прокуратурі, згідно із ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні