-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На війні загинув захисник з Івано-Франківська Вадим Байжанов

-Реклама-spot_img
spot_img

У Курській області під час бойового завдання загинув військовослужбовець з Івано-Франківська Вадим Байжанов. На війну чоловік пішов добровольцем у лютому 2024 року.

Про це у коментарі Суспільному розповів брат воїна Руслан Байжанов, передає Правда.іф

З його слів, Вадим Байжанов народився 20 жовтня 1984 року в Івано-Франківську. За висновком військово-лікарської комісії, був обмежено придатним до військової служби, оскільки мав проблеми зі здоров’ям.

“Вадим ніколи не ховався, не відмовлявся воювати. Щомісяця ходив до територіального центру комплектування та соціальної підтримки “відмітитися”, оскільки перебував на обліку. Проте не втримався й одного разу сказав: “Записуйте мене, піду на фронт”, — говорить Руслан.

24 лютого 2024 року Вадим Байжанов мобілізувався у лави Збройних сил України. Пройшов навчання на Яворівському військовому полігоні. Потім його скерували у 22 окрему механізовану бригаду.

“Брат воював на Чернігівщині, Сумщині. Влітку їхній підрозділ перевели у Курську область. Наприкінці серпня він мені зателефонував і сказав, що на десять днів йде на завдання. Там, поблизу села Ольгівка, 29 серпня 2024 року він і загинув”, — розповідає Руслан Байжанов.

- РЕКЛАМА-

Розшукувати брата він почав через десять днів після останньої розмови, бо Вадим не виходив на зв’язок. Згодом йому повідомили, що тіло брата перебуває у морзі. Зі слів Руслана Байжанова, Вадим загинув від уламкового поранення — потрапив під російський обстріл.

Вадима Байжанова поховають у селі Остриня Тлумацької громади.

“Це — бажання брата й моє також. У селі Остриня поховані наша молодша сестричка, яка померла у півтора рочку, наша мама, бабуся й дідусь. Ми з братом були дуже близькими, один одному завжди допомагали, підтримували. Він був гарним дядьком своїй племінниці — моїй дочці. Він був справжнім героєм”, — додає Руслан Байжанов.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні