-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Вирощування кавунів у різних регіонах України 

-Реклама-spot_img
spot_img

Кавуни — улюблена багатьма людьми культура. Це дуже смачний овоч, який містить багато корисних поживних речовин — вітаміни С, А, В3, фолієву кислоту, магній і кальцій, калій і фосфор. 

Можливо, ви також мрієте вирощувати кавуни на власній ділянці чи у фермерському господарстві. Для цього вам потрібно дізнатися про те, що в різних областях нашої країни існують певні особливості вирощування баштанних. Також важливо правильно підібрати насіння кавуна, визначившись і з сортом, який підійде для ваших конкретних природних умов і ґрунту. Придбати насіння можна навіть онлайн, звернувшись до компаній, яким довіряють інші покупці, як-от Фазенда. 

Особливості вирощування культури в конкретних регіонах

Для кращого розуміння корисно описати ряд важливих особливостей для продуктивного й врожайного розвитку рослин у кожному окремому регіоні:

- РЕКЛАМА-
  1. Південь України.Саме на півдні традиційно вирощуються найсоковитіші та солодкі кавуни, які відомі далеко за межами країни. 
  2. Центральні регіони. Вони також підходять для вирощування кавунів, хоча клімат тут не такий сприятливий порівняно з південними областями. Важливо правильно вибрати сорт та враховувати можливі ризики. В центральних областях рекомендується вирощувати кавуни, починаючи з розсади або вибравши захист під плівкою від можливих заморозків на початку сезону. 
  3. Захід. На заході України клімат доволі вологий, тут спостерігаються часті дощі, що потребує спеціального підходу до вирощування кавунів. Краще вибирати ранні сорти з коротким періодом вегетації. Корисно займатися вирощуванням на підвищених грядках для уникнення застою води.
  4. Схід. Місцеві ґрунти переважно чорноземні, що сприяє гарному розвитку рослин. Для покращення якості врожаю рекомендується застосовувати крапельне зрошення та робити регулярне підживлення.
  5. Північ. Ці регіони України мають не дуже сприятливі умови для вирощування кавунів через коротший вегетаційний період і нестабільні кліматичні умови, проте сьогодні культуру все частіше можна зустріти й у місцевих господарствах! 

На півночі розсаду рекомендують висаджувати після того, як мине загроза весняних заморозків. Для підвищення температури ґрунту та скорочення періоду дозрівання досвідчені фермери радять використовувати агроволокно або спеціальні плівкові укриття.

Вибір сорту кавуна для вирощування в Україні залежить від регіону, особливостей ґрунтів і кліматичних умов. У будь-якому випадку важливо дотримуватися агротехнічних рекомендацій, правильно підібрати сорт і методи вирощування культури. 

Реклама

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні