-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Поради щодо догляду за роз’ємами смартфону, щоб уникнути поломок

-Реклама-spot_img
spot_img

Ми вже звикли до того, що наш телефон це не просто засіб зв’язку, а справжній помічник в побуті та на роботі. Але у будь-якої техніки є свої слабкі місця, які потрібно знати.

Адже якщо він зламається, доведеться купувати новий або нести в сервісний центр. Перший варіант потребуватиме грошей, а з другим буває складно. Хорошого майстра знайти інколи важко, з постачанням та наявністю оригінальних запчастин бувають перебої. Одними з крихких запчастин вважаються роз’єми. Причина проста. Вони завжди на видноті, часто піддаються фізичному впливу, схильні до механічних пошкоджень та зносу часом. Але цей момент можливо відтягнути. Варто потурбуватися про смартфон заздалегідь, щоб він пропрацював якомога більше часу.

В цій статті розберемо, які дії можете виконати самостійно, а коли потрібний сервісний центр по ремонту телефонів.

Чистка від пилу.

Цю процедуру можна виконати самостійно. Але потрібно знати певний алгоритм дій, щоб уникнути пошкоджень:

- РЕКЛАМА-
  • Не використовуйте гострих металевих предметів: пінцет, голка. Ви можете не контролювати силу натискання і під час чищення зламати крихкі мікросхеми всередині. Потім знадобиться тільки заміна запчастини повністю в сервісі;
  • Для протирання деталі краще вибрати м’яку тканину-мікрофібру і трошки змочити спиртом. Ваш смартфон захищений від потрапляння вологи всередину корпусу? Це не привід заливати в середину роз’ємів воду, щоб промити. В цьому випадку достатньо пройти легким рухами по поверхні комплектуючої.
AD_4nXcWaFWM9Cf9tV9C2AGES3NIh-FoCxTSVlRXvYcv17z35IzpQrVxWJiyeFUMXke6fbbbLcs_nu7rYtEIncQmBb7RYt7wSEfTiBxyZjYCggiWf8-SmaPwjdFzd-Lgl0D2dzLYOpDQKf-a7JIk1-QtjhmyJOFt?key=8UsgC09KrzMNhZrAQ7eIRA

Процесс зношення.

Знос вже нікого не лякає. Бо до нього схильна також акумуляторна батарея, динаміки. Зазвичай трапляється в телефонах, які прослужили від 2 до 5 років. Але цю неприємність можливо максимально відтягнути.

Не варто дуже різко витягувати чи смикати зарядний пристрій з роз’єму. Краще обережно відключіть до мережі і потім так само підключіть. Якщо помітили, що кабель постійно випадає, ви не можете його міцно закріпити і він хитається, то скоріш за все потрібно замінити запчастину, бо вона зносилася. Краще оберіть перевірених спеціалістів з відповідними навичками. Адже корпус телефону необхідно повністю розібрати, перевірити маркери всередині на залиття. Також знадобиться діагностика шлейфів. Самостійно не радимо виконувати подібно роботу. Особливо коли не маєте професійного досвіду з ремонту.

Механічні пошкодження.

Доволі часто зустрічається в гаджетах, які падали. Комплектуюча після сильного падіння може деформуватися. Всередину роз’єму може потрапити сміття і він заб’ється. В цьому випадку допоможе тільки допомога майстра сервісного центру і заміна запчастини на нову оригінальну з гарантією від виробника. Не намагайтесь самостійно вигнути деталь чи дістати сміття зсередини. Краще довіртеся професіоналам своєї справи. Таким чином зекономите не тільки власні нерви, але й фінанси.

реклама

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні