-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Катанка: основні види

-Реклама-spot_img
spot_img

Катанка – довгомірний металевий прокат, який представлений у вигляді дроту. Різноманітні сфери використання можна пояснити специфічною формою, особливостями виробництва. Велику різноманітність пропонує металобаза Київ, де представлені різні види з певним перетином та сортаментом. Найчастіше у продажу можна зустріти прокат з квадратним та прямокутним перетином. Що стосується поверхні, вона може бути ідеально гладкою або рифленою.

Якісна катанка, ціни на яку вказані в каталозі https://petro-metal.com.ua/products_cat/katanka/, активно експлуатується у різних сферах:

  • будівництво та ремонт;
  • машинобудування;
  • меблеве виробництво;
  • архітектурний дизайн та багато іншого.

Така продукція знайшла своє застосування у різних промислових галузях, допомагаючи вирішувати різноманітні завдання. Її процес виробництва досить простий та зрозумілий: здійснюється прокатка певних видів металу через вальці. Таким чином, стандартний дріт набуває необхідної форми, що і визначає в майбутньому його сферу використання. 

- РЕКЛАМА-

Загальна класифікація: які види катанки існують?

Завдяки різноманітним методам виробництва катанки розрізняють безліч варіантів. У процесі вивчення всього асортименту застосовують загальну класифікацію:

  1. За формою. Розрізняють моделі з прямокутним та квадратним перетином. Перший тип характеризується наявністю двох паралельних сторін, які мають різну довжину. Другий тип – це катанка зі сторонами, які мають однакову довжину.
  2. За типом поверхні. Рифлені види гарантують максимально якісне та надійне зчеплення з іншими матеріалами порівняно з катанкою, яка має ідеально гладку поверхню.
  3. За матеріалом. Найчастіше у продажу можна зустріти продукцію, створену з міді або перевіреного часом мідного сплаву, а також зі сталі або сталевого сплаву.
  4. За класом точності. Розрізняють сортовий металопрокат звичайного класу точності (В) чи підвищеного (Б). Перший клас часто використовують під час виробництва різних комплектуючих чи деталей для різноманітних видів устаткування.

Діаметр може змінюватись з урахуванням узгоджених характеристик та параметрів з виробником. Незважаючи на це, відповідно до загальних норм та правил, максимальні показники овальності не повинні перевищувати 50% відхилень за своїм діаметром. В іншому випадку представлену продукцію складно буде назвати класичною катанкою.

Реклама

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні