-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Прикарпаття займає 20-те місце за рівнем заробітної плати в Україні

-Реклама-spot_img
spot_img

За останні 2 роки держава і уряд впроваджує ряд програм, котрі допомагають працевлаштуватись громадянам та надають роботодавцям компенсаційну виплату у різних напрямках.

Про послуги служби зайнятості населенню Прикарпаття, зокрема учасникам бойових дій, розповіла Правді.іф заступник директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Шевчук Ольга.

Наразі, за її словами, у обласній службі зайнятості всього налічується 2300 вакансій, найбільше зосереджено в Івано-Франківському районі – 1800, у Івано-Франківську – близько 1500 вакансій. На обліку перебуває понад 3 тисячі людей.

Варто зазначити, що середній рівень заробітньої плати вакансій у області – 1100 гривень, по Україні – 12 100 гривень. Тобто Івано-Франківська область займає тільки 20-те місце.

“Потрібно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців, акцентуючи, що саме рівень заробітньої плати дасть можливість зберегти їхній кадровий потенціал та прискорити працевлаштування вакансій, яких вони потребують”, – наголошує Ольга Шевчук.

- РЕКЛАМА-

Наразі, за її словами, на обліку служби зайнятості перебуває 169 учасників бойових дій. З початку року їх працевлаштовано 147.

Програми працевлаштування:

  • Активно працює у службі зайнятості програма отримання ваучера. Нею скористалось понад 700 прикарпатців, серед них – 32 учасники бойових дій.
  • Також тут надаються мікрогранти для фізичних осіб та осіб-підприємців. 555 роботодавців в цьому році скористались такою послугою.

  • Діє нова програма, яка надає можливість отримати компенсацію роботодавцям за працевлаштування осіб з інвалідністю 1 та 2 групи. Серед осіб, яких працевлаштовано до таких роботодавців налічується 9 учасників бойових дій.
  • Учасники бойових дій мають можливість отримати грант на відкриття чи розширення власного бізнесу до 1 мільйона гривень.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні