-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Був журналістом, а став аеророзвідником: історія прикарпатця Володимира за позивним “Схема”

-Реклама-spot_img
spot_img

Став до лав ЗСУ, попри проблеми зі здоров’ям та відстрочку. Наша наступна історія про медійника з Прикарпаття. Посаду журналіста він змінив спершу на штурмовика, а потім і на аеророзвідника.

Про це пише Правда.іф з посиланням на Подробиці.

Володимир за позивним “Схема” служить в 153 окремій механізованій бригаді та керує цілою групою операторів дронів. Бійці виявляють і успішно нищать ворога не лише на території України, а й у прикордонних областях держави-агресорки. Більше про мотивацію, службу та мрії українського захисника – сюжет Жанни Дутчак.

На вишитому рушнику дають обітниці Іванна та Володимир. На весілля боєць приїхав прямо з фронту. Командування відпустило на кілька днів, щоб він повів свою кохану під вінець.

- РЕКЛАМА-

Володимиру – тридцять два. Майже десять років працював у медіа, останні півтора року був помічником міського голови. Та цієї весни залишив роботу й кохану і пішов у військо.

Володимир, позивний “Схема”:

Я бачив військових, бачив їхню роботу, я кожен день бачив поховання, бачив поранених. І в мене було відчуття сорому. Хочеш допомогти ЗСУ – мобілізуйся.

Хоч насправді у військкомат чоловік пішов після початку повномасштабного вторгнення. Але отримав відмову.

Володимир, позивний “Схема”:

Я літом 22 року був в ТЦК, проходив медичну комісію, і мене зняли із військового обліку за станом здоров’я. Я почав займатися фізухою, займатися спортом, я почав вчитися літати на FPV, тобто вже опановувати вже якийсь фах.

Тож у березні 2024-го Володимир знову подався в ТЦК.

Володимир, позивний “Схема”:

У мене товариш працює у військкоматі і я його набрав, і кажу, допоможи мені швидко пройти всі ці штуки.

Антон з Володимиром потоваришував, коли після важкого поранення лікувався в Івано-Франківську.

Антон Прокоф’єв, інструктор з рекрутингу Івано-Франківського МТЦК та СП:

Для мене це було дуже чутливо, бо знайти вмотивовану людину, яка хоче вступити до лав ЗСУ, дуже важко. І для мене Володя як особистий герой. Бо маючи підстави не йти до армії, він вирішив все-таки долучитися до Збройних сил.

Найважче було повідомити про своє рішення рідним, каже Володимир. Особливо мамі, адже на фронті вже воює і його батько, і молодший брат. Шоком стала новина і для коханої.

Володимир, позивний “Схема”:

Три місяці пожили разом, і я кажу, сонце, я пішов. Звичайно плач, але все ж таки є у неї розуміння, чому я це роблю.

Іванна, дружина Володимира:

Він не та людина, яку можна відмовити.

Базову військову підготовку Володимир пройшов у Латвії. Після повернення його зарахували в Третю окрему штурмову бригаду. І згодом військовик потрапив на нуль.

Володимир, позивний “Схема”:

Так, мені страшно, але я йду і роблю. І поряд зі мною теж були люди, у яких трусилися ноги. Але вони стояли поруч зі мною і працювали. І це просто неоціненно.

На Харківському напрямку в складі штурмовиків Володимир прослужив більше місяця.

Володимир, позивний “Схема”:

Той час ми працювали в обороні. Ми не штурмували, штурмували нас. І зараз дуже насичені бойові дії. В небі постійно ФПВ. В небі постійно скиди, падають на голову міни, арта, СПГ, нон-стоп – 24/7. Я сиджу в бліндажі. І треба час від часу під цим всім із бліндажа виходити й відбивати накати русні. Бо вони лізуть, лізуть. І в мене була така думка, що ось зараз будуть “гайки”.

Володимир дістав важку контузію і тиждень провів у лікарні.

Володимир, позивний “Схема”:

Я відкрив в собі воїна. Я ніколи не думав, що зможу потягнути роботу піхоти. Я син військовослужбовця, у мене діди теж військові. Воно так чи інакше в мене в крові. Окрім цього йдеться про виживання нації.

Після лікування Володимира перевели у 153 окрему механізовану бригаду. Там він став аеророзвідником. На рахунку в бійця вже не один десяток виявлених і знищених окупантів та ворожої техніки.

Володимир, позивний “Схема”:

Я розумію, як вони маскуються, де вони ходять, як вони працюють, як маскуються бліндажі та окопні лінії. Зараз ми активно працюємо на Курському напрямку, і нещодавно особисто я працював у Бєлгородській області.

Назарій Кішак, командир зведеного підрозділу 153-ї окремої механізованої бригади:

У Володимира мислення нестандартне. Він працює не тільки у плані аеророзвідки, він працює зі скидами, із FPV.

Влучність аеророзвідника відзначили й командири.

Назарій Кішак, командир зведеного підрозділу 153-ї окремої механізованої бригади:

Володимир отримав від командувача “Північ” відзнаку за бездоганну службу. Володимир командир групи, і його група одна із найрезультативніших в моєму підрозділі.

Військовослужбовець каже: для нього дуже важлива підтримка нареченої. Вона надихає і дає сил боротися. Освідчився своїй Іванні в лікарні в Ізюмі, коли приїхала відвідати після контузії.

Іванна, дружина військовослужбовця:

Володя мене запитав, чи я готова бути дружиною військового і його чекати, я сказала, що вже це роблю. Я дуже пишаюся ним, і дуже сильно люблю.

Медовий місяць молодятам доведеться відкласти, після весілля Володимир повернеться на передову.

Володимир, позивний “Схема”:

Бо мені є що обороняти й за що боротися.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні