-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

В якому чаї більше кофеїну

-Реклама-spot_img
spot_img

Щодня мільярди людей використовують кофеїн, щоб прокинутися зранку або пережити важкий день, чи спад сил. Цей натуральний стимулятор є найбільш популярним інгредієнтом у світі. Зараз 80% населення щодня споживає продукти, що містять кофеїн. Він є в каві, чаї, какао, шоколаді та ще в понад 60 інших товарах.

А ви знали, що кофеїн з чаю та з кави по різному впливають на організм? І якщо люди намагаються себе обмежувати в кавових напоях, щоб вберегти від зайвих навантажень серцево-судинну систему, то чай можна вживати не переживаючи за такі наслідки. Чайне листя разом з кофеїном передає в воду амінокислоти (L-тіанін) та дубильні кислоти (таніни), які пом’якшують та контролюють вплив на організм. Тому після чаю можна відчути приплив енергії через довший проміжок часу, аніж після кави, а бадьорість буде триматись довше та без підвищеного серцебиття.

В якому чаї більше кофеїну

Китайський зелений чай Улун містить найбільше кофеїну, тому може стати чудовим замінником кави. На чашку, що вміщує 250 мл, приходиться 40-60 мг цієї речовини. Люди найчастіше випивають Улун, щоб підвищити розумову активність, зменшити втому, прискорити метаболізм і спалювання жиру. Він також використовується при низькому кров’яному тиску, депресії та інших станах. Допомагає залишатися бадьорими, красивими і здоровими.

- РЕКЛАМА-

Один із лідерів по вмісту кофеїну з чорних чаїв є Лапсанг Сушонг. Вміст кофеїну в ньому близький до зелених сортів; амінокислот, пептидів, органічних кислот і вільних цукрів трохи вище, ніж у зеленому чаї, а вітамінів вже менше.

Шу Пуер для тих, хто шукає «золоту середину». Напій є міцним, але містить невелику кількість кофеїну. В чому парадокс? Після пиття такого насиченого чорного чаю, можна відчути бадьорість через вплив смакових якостей, гірчинки, терпкості.

В якому чаї більше кофеїну

Якщо ж ви шукаєте, який гарячий напій не буде містити взагалі кофеїну, то можете купити гречаний чай. Його виготовляють з насіння татарської гречки. Вживання напою 3 рази на добу протягом 21 дня може сприяти здоров’ю печінки, шкіри, травного тракту і кишечнику. Гречаний чай можна пити в будь-який час доби. При вживанні на ніч, він надає заспокійливого ефекту, розслабляє, покращує сон, гарантуючи якісний відпочинок і приємне пробудження.

Також якщо ви шукаєте чай, який не містить кофеїну, то можете спробувати трав’яні суміші, фруктово-квіткові, ройбуш.

Реклама

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні