-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Калуші планують відновити виробництво калійно-магнієвих руд

-Реклама-spot_img
spot_img

Міський голова Калуша Андрій Найда зустрівся з керівництвом «НІОХІМу».

Про це повідомили в Калуській міській раді, пише Правда.іф.

«Науковці працюють над проєктами, які спрямовані на відновлення видобутку калійно-магнієвих руд та їх переробки в добрива на території Калуської громади. Однак є певні юридичні нюанси у співпраці з ТОВ «Оріана», які потребують вирішення. З метою покращення комунікації між підприємством та науковцями, сьогодні ми організували своєрідні посередницькі перемовини. До участі залучили керівництво «Оріани», представників «НІОХІМу», а також представників ГС «Прикарпатський промисловий кластер», керівників релокованих підприємств, які розглядають можливість інвестування в цей проєкт», – зазначив А.Найда.

Представники ДУ «НІОХІМу» поділилися своїми напрацюваннями щодо наявності та кількості калійно-магнієвих запасів у нашій громаді та технологіями їх видобутку. Керівник ТОВ «Оріана» розповів про розробки шахтного методу видобутку цих покладів.

«На цьому етапі дві структури об’єднаються для спільної розробки презентаційного проєкту. Після завершення роботи ми плануємо звернутися до Міністерства економіки та інших органів центральної виконавчої влади для підтримки реалізації проєкту на державному рівні. Також цей презентаційний проєкт стане важливим аргументом для залучення інвесторів. Наразі як ТОВ «Оріана», так і ДУ «НІОХІМ» вже мають потенційних інвесторів. Проте розуміємо, що для успіху потрібна спільна синергія держави, бізнесу та науки!», – сказав мер.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні