-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Лук, гребля, велосипед та баскетбол: У середмісті Франківська можна випробувати адаптивні види спорту ФОТО

-Реклама-spot_img
spot_img

5-6 жовтня на площі перед Франківським драмтеатром діє локація адаптивних видів спорту від Frankivsk Half Marathon та ініціативи «ветераницивільні Петрос».

За донат тут можна спробувати баскетбол на кріслах колісних, греблю, хендбайк та біговий велосипед і стрільбу з лука. Збирають на закупівлю обладнання для адаптивного спорту для військових, що лікуються і проходять реабілітацію у Франківську, пише Правда ІФ з посиланням на Репортер.

На локації працюють фахівці ветеранського відділу “Центру ініціатив “Повернись живим”, які все розкажуть і покажуть. Виставка – інтерактивна.

6 жовтня у Франківську пройде 11 Frankivsk Half Marathon. Одна із дистанцій півмарафону – на 2 км, буде вже вдруге поспіль присвячена засновнику півмарафону Сергію Караванцю. 100% внесків з реєстрації на Благобіг буде передана ініціативі «ветераницивільні Петрос»на закупівлю обладнання для занять адаптивним спортом для військових та ветеранів.

- РЕКЛАМА-

Мета збору Благобігу імені Сергія Караванця – один мільйон гривень.

За зібрані із реєстрацій благодійний пробіг ім. Караванця кошти, ініціатива  «ветераницивільні Петрос» придбає обладнання для занять адаптивним спортом – крісла колісні для гри в баскетбол на кріслах колісних, сітки, м’ячі, веслувальні тренажери тощо. Спортивним обладнанням користуватимуться військові, які потрапляють після поранень у госпіталі – як для реабілітації, так і для залучення до культури занять спортом.

Лук, гребля, велосипед та баскетбол: У середмісті Франківська можна випробувати адаптивні види спорту ФОТО

Співзасновниця ініціативи «ветераницивільні Петрос» Наталка Найда розповідає, що за півтора року занять із військовими вони бачать конкретну користь і результат. Для декого важливо просто мати можливість вийти з палати, аби мати якесь заняття. А декотрі хлопці, спробувавши себе у стрільбі лука, вже беруть участь у змаганнях для людей з інвалідністю. І планують стати тренерами для інших ветеранів та людей з інвалідністю.

Спробувати на собі спортивне обладнання для адаптивних видів спорту можуть усі охочі. Стартове містечко працюватиме 5 жовтня до 20:00, 6 жовтня – з 08:00 до 15:00. Також на території стартового містечка можна відвідати різноманітні майстерки для дітей та зіграти в настільні ігри.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Петро Якимчук
Петро Якимчук
Журналіст, фрілансер. Інформаційний оглядач інтернет-ресурсу Правда іф. Закінчив економічний факультет ПНУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні