-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Збірна України з футзалу здобула історичну бронзу на чемпіонаті світу 2024

-Реклама-spot_img
spot_img

Україна здобула дебютну нагороду чемпіонату світу.

Збірна України здобула перемогу над Францією у матчі за третє місце на чемпіонаті світу-2024, передає Правда ІФ з посиланням на Суспільне спорт

На цьогорічній світовій першості Україна вдруге в історії розігрувала медалі футзальної світової першості. На дебютному ЧС-1996 “синьо-жовті” вперше дістались до матчу за третє місце, але тоді зазнали мінімальної поразки від Росії (2:3).

На ЧС-2024 суперником України в “бронзовому” фіналі стала збірна Франції, яка вперше в історії виступає на мундіалі. Досі команда ніколи не брала участь у великих міжнародних форумах, зокрема чемпіонатах Європи.

- РЕКЛАМА-

Як пройшов матч Україна — Франція?

  • На дев’ятій хвилині матчу ушкодження отримав Ростислав Семенченко: Аюб Саадауї налетів на українця та ліктем вдарив йому в горло. Тренер збірної України Олександр Косенко вимагав у судді передивитись епізод на предмет вилучення, однак червону картку французу не показали.
  • Вже на десятій хвилині Україна відкрила рахунок: “синьо-жовті” вдало зіграли на перехоплення, Ігор Корсун віддав передачу на Ігоря Чернявського, який замкнув передачу.
  • На початку другого тайму “синьо-жовті” змогли збільшити перевагу до двох м’ячів. Даниїл Абакшин віддав передачу на хід Семенченку, який віддав передачу на голову Михайлу Зваричу.
  • Однак вже через хвилину французи змогли відіграти удар: Сухов вийшов з воріт на перехоплення м’яча, однак Гіріо асистував Саадауї, що відправив м’яч у пусті ворота.
  • На 27-й хвилині Євгеній Жук отримав пас від Назара Шведа, з розвороту пробив поміж кількох французів під дальню стійку. А менше ніж через хвилину футзаліст оформив дубль: Мельник пробив по воротах, голкіпер потягнув м’яч, але не зміг його зафіксувати і Жук зіграв на добиванні.
  • За 12 хвилин до завершення поєдинку Франція вивела на майданчик п’ятого польового гравця, чим збільшила тиск біля воріт “синьо-жовтих”. Однак вже через хвилину Україна змогла скористатись відсутністю воротаря: Сухов віддав результативну передачу на Абакшина.
  • Франція продовжила загострювати ситуацію біля воріт України, Сухов виконав три сейви поспіль. На 30-й хвилині Абакшин вибив м’яч зі штрафного майданчика, який у підсумку опинився у воротах французів.
  • Ще через три хвилини Абакшин оформив хеттрик. Третій м’яч Даниїл забив за схожим сценарієм — перехопив м’яч після атаки Франції, обіграв Мухудіна та відправив м’яч у ворота.

ЧС-2024 з футзалу. Матч за третє місце

Україна — Франція 7:1

Голи: Чернявський, 11, Зварич, 22, Жук, 27,28, Абакшин, 30, 31, 33 — Саадауї, 23

Що означає результат України?

  • Україна здобула перші в історії медалі чемпіонату світу з футзалу — “бронзу”.
  • Національна команда вперше в історії перемогла Францію. Досі “синьо-жовті” одного разу зустрічались з “синіми” в офіційному поєдинку — зіграли внічию (2:2) у відборі на ЧС-2021.
  • В рахунку особистих зустрічей українці зрівняли рахунок. Збірні України та Франції також двічі проводили товариські поєдинки та лише один з них завершився поразкою “синьо-жовтих” — товариська гра у жовтні 2018 року. Натомість у квітні поточного року команди зіграли внічию — 4:4.
  • Україна здобула першу медаль на рівні чемпіонатів світу в командних видах спорту за часи незалежності. Причому “синьо-жовті” двічі грали у матчах за третє місце: чоловіча збірна з футзалу на ЧС-1996 та жіноча збірна з гандболу на ЧС-2003.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Петро Якимчук
Петро Якимчук
Журналіст, фрілансер. Інформаційний оглядач інтернет-ресурсу Правда іф. Закінчив економічний факультет ПНУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні