-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На Франківщині судили військового нібито за спробу перейти кордон за 20 км від кордону

-Реклама-spot_img
spot_img

Верховинський суд розглянув матеріали від Державної прикордонної служби про притягнення до адміністративної відповідальності за незаконне перетинання держкордону військовослужбовця ЗСУ з Кривого Рогу.

Суд закрив провадження у зв’язку із відсутністю складу адміністративного правопорушення. Про це йдеться у постанові Верховинського суду від 3 жовтня, пише Бліц-Інфо.

У документі зазначається, що чоловіка прикордонники затримали у липні за 20 км від держкордону на території Зеленської громади.

“Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення від 06.07.2024 серії ЗхРУ №138973, 06.07.2024 о 20год 00хв. прикордонним нарядом «Контрольний пост» на напрямку 434 прикордонного знаку на відстані 20км. від лінії державного кордону на території Зеленської об`єднаної територіальної громади Верховинського району Івано-Франківської області, в межах контрольованого прикордонного району на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби « ІНФОРМАЦІЯ_1 », був виявлений гр. України ОСОБА_1 за спробу незаконного перетинання державного кордону поза встановленими пунктами пропуску через державний кордон України, чим порушив вимоги ст.ст.9,12 ЗУ “Про державний кордон України” від 04.11.1991, тобто вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.1 ст.204-1 КУпАП”, – навели у суді дані з протоколу.

У суд чоловік не з’явився, бо як він пояснив телефонограмою, перебуває на службі у ЗСУ. То ж справу розглянули без нього.

- РЕКЛАМА-

Суд звернули увага на те, що у протоколах не зазначено, які саме дії здійснював чоловік, щоб незаконно перейти кордон України. А місце, де його затримали, не належить до прикордонної смуги, яка становить завширшки 5 км від державного кордону.

У підсумку, суд не побачив достатніх доказів, які б доводили, що той здійснив спробу незаконного перетину державного кордону. Тому провадження закрили. 

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні