-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Популяризувала владу окупантів: на Прикарпатті судитимуть колаборантку

-Реклама-spot_img
spot_img

Служба безпеки оголосила заочну підозру депутатці незаконної місцевої ради селища Каланчак Скадовського району Херсонської області.

Про це повідомили в Управлінні СБ України в Івано-Франківській області, пише Правда.

Так, проросійськи налаштована мешканка села Чаплинка подала свою кандидатуру до участі у виборах за законами рф, які проходили на тимчасово окупованих територіях у вересні 2023 року.

За результатами псевдовиборів вона обралася до т.зв. «ради депутатів Каланчацького муніципального округу першого скликання» від політичної партії «єдіная росія».

- РЕКЛАМА-
Популяризувала владу окупантів: на Прикарпатті судитимуть колаборантку

Рішенням першої сесії незаконної ради колаборантку затвердили «головою постійної комісії з соціальних питань, законності і депутатської етики».

На цій посаді вона відповідала за ухвалення статуту та устрою незаконної територіальної одиниці, призначення місцевого референдуму та дат майбутніх незаконних виборів, статус посадовців окупаційної адміністрації та порядок проходження ними служби, питання місцевого самоврядування за законами агресора.

Крім того, з метою впровадження політичних рішень окупаційної влади, фігурантка підтримувала та реалізовувала питання започаткування нагород і відзнак, зв’язків з підконтрольними медіа, культури та дозвілля, популяризації пам’яток, комплектування бібліотечних фондів, роботи з дітьми та молоддю.

Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Фігурантці загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні