-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

В Україні запустять “бібліотеку комплектуючих” для виробників зброї

-Реклама-spot_img
spot_img

Проєкт має налагодити взаємодію між компаніями та розширити виробництво озброєнь.

Через місяць в Україні планують запустити цифрову “бібліотеку комплектуючих” для українських виробників зброї та безпілотників. Про це на полях саміту Defense Tech Valley, що пройшов у Києві 3-4 жовтня, розповіла заступниця міністра стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр, передає кореспондент Суспільного.

“Сьогодні є слабше місце – це комунікація між виробниками. За місяць вже буде готове рішення цифрового проєкту, який називається бібліотека комплектуючих. Компанія, яка виробляє певний виріб, має відповідний КВЕД, може зайти в цю бібліотеку, вона синхронізована з “Дією”, і зможе одразу за своїм запитом побачити, які комплектуючі вже виробляються в Україні, як зв’язатися з відповідним партнером, налагодити стосунки”, – сказала посадовиця.

За словами Гвоздяр, виробників, які потраплять у бібліотеку, ретельно перевірятимуть. Наразі відомо про “сотні” потенційних учасників. На її думку, бібліотека розширить можливості виробників в Україні та зменшить залежність від китайського ринку.

“Ми розуміємо, що це буде дорожче (ніж в Китаї – ред.). Ми до цього готові, але принаймні для нас це питання якості, також контролю цієї якості та коротшої логістики. Буде значно легше домовитися про доопрацювання певних комплектуючих, їхню заміну та логістику”, – пояснила вона.

Заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков, сказав, що також планують змінювати законодавство, яке регулюватиме закупівлю першочергово тих товарів, які складаються з українських комплектуючих.

“Наша роль в тому щоб моніторити, що саме впливає на ціну, і робити так, щоб основні комплектуючі, масові, українські виробники були приблизно в тих же умовах, як знаходяться решта. Є проблема з ПДВ. Є звільнення від ПДВ для іноземних комплектуючих, якщо ввозиш, а якщо ти виробляєш, ти маєш додавати ПДВ. І це той крок, який ми зараз будемо робити спільно, тому що це треба вирівняти” – сказав він.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні