-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На війні загинув 26-річний прикарпатець Роман Голубець

-Реклама-spot_img
spot_img

Рогатинська громада знову зазнала непоправної втрати, на війні загинув молодий воїн Роман Голубець із села Городиська, повідомляє своїх читачів інформаційний ресурс Правда іф, із посиланням на Рогатинську МТГ

Втратили на війні єдиного сина

За кожним «На щиті» — людське життя, яке могло б тривати ще десятки років і приносити користь людству. Роман Голубець зі с.Городиська, мабуть, став би одним із комп’ютерних геніїв. Винайшов важливу розробку у світі технологій, що спростила б життя, бо «горів» цим з юних років. Натомість – війна змусила молодого, красивого, перспективного хлопця відставити мікросхеми й взяти до рук важку зброю. 29 вересня після кількох тижнів тренувань у Словаччині 26-річний воїн відправився на бойові позиції Донеччини стрільцем-помічником гранатометника механізованого відділення, механізованої роти…

Читаючи недавні зведення про загиблого військового з Рогатинської громади, мама Галина не припускала, що скоро й сама їхатиме дорогою сліз з-за кордону і не віритиме: найбільша трагедія світу спіткала її сім’ю. Найбільшої гордості та сенсу життя – Романа більше нема.

5 жовтня єдиного сина убила росія.

Роман Голубець загинув під час виконання бойового завдання поблизу Катеринівки Донецької області.

…У холі жінка й чоловік. З першого погляду сильні, тримаються, але в очах тата Василя та мами Галини стільки болю, що його навряд чи вмістить всесвіт. Згадують яким був наш воїн. А він – дуже бажана дитина у сім’ї, в яку батьки старалися вкласти максимум любові, виховати порядною, сумлінною, мудрою та щирою Людиною. І Роман Голубець справді виріс таким: розумним, кмітливим, скромним та водночас напрочуд сміливим. Здавалося, у ньому жило дві стихії. Перша – тонка душа, яка римувала вірші та була відкритою до людей. Друга – точний, як математичні науки, порядний, відповідальний і стриманий воїн, який чітко знав чого прагне від життя.

«Ромчик змалечку правильним і принциповим був. Коли бачив, що хтось робить недобрі речі, наприклад, кидає обгортки під ноги чи шкодить комусь, то обов’язково звертав увагу. Водночас його цікавили книги, мав цілі стоси їх: казки, про тварин, багато журналів з технікою», – згадує мама.

- РЕКЛАМА-

Наука захоплювала хлопця з юного віку. Вчився дуже добре, буквально «поглинав» знання, розповідають педагоги Верхньолипицького ліцею. Мав хист до точних наук, особливо цікавила інформатика. І в цьому «пориві» до навчання учня не стримувала велика відстань, яку щоденно долав до освітнього закладу.

Роман Голубець народився 30 листопада 1997 року у мальовничих Городиськах. Оскільки в рідному селі не було початкової школи, то ходив до сусіднього Зеленова. Відтак з п’ятого класу долав ще більший маршрут, до Верхньолипицької школи, де навчався з 2008 року. Саме у її стінах зрозумів, що мріє стати фахівцем ІТ-галузі. Тож здав добре ЗНО та вступив у Тернопільський національний економічний університет. Обрав непростий факультет – комп’ютерної інженерії, де здобував знання на державній формі навчання.

З нього вийшов у світ прекрасний фахівець, який вирізнявся Божими чеснотами – справжністю, скромністю, чистотою серця.

Юнак будував своє майбутнє: працював за спеціальністю у Тернополі, також заробляв на життя за кордоном. Незадовго до повномасштабного вторгнення повернувся на Батьківщину, де розгорілася ще більша війна.

«Роман розумів, що воєнні дії триватимуть довго. Казав, що підпише контракт або… у резерв. Розумів, що «на ти» з технологіями, тож може стати корисним у війську як дронщик чи артилерист. Ці військові професії потребують саме таких фахівців», – каже мама.

24 червня 2024 року Роман став до лав Збройних сил. Проходив вишкіл за кордоном. Згодом з побратимами вирушив у найгарячішу зону війни, на Донеччину.

Незадовго до загибелі воїн спілкувався з мамою у чаті. Розповідав мало, старався оберігати батьків, щоб не тривожити їхнє серце.

В останньому повідомленні зазначив: «Якщо не відпишу, не варто хвилюватися, просто нема інтернету. Так може бути 7-10 днів…».

Мама щохвилини зазирала до телефона, аби не пропустити мить, коли прийде смс-ка. Але на зв’язок син не з’являвся. Учора сім’я отримала страшне сповіщення: «Роман поліг на полі бою».

Війна не перебирає, гине цвіт. Захисник Роман, якому тільки 26-ть, як і багато наших молодих хлопців та дівчат міг стати достойною гілкою родинного дерева. Подарувати світу мудрих дітей, зробити чимало прогресивних речей. Бо був світлом України, умів бачити більше і глибше. Сьогодні, його ім’я – Вічність та щит, для тих, хто прожив цей день у тиші та затишку. Він – воїн, який вчить нас бути сильнішими, сміливішими, протистояти темряві.

Нема у світі слів, які б врятували серце мами й тата, що розбила страшна порожнеча втрати сина. Хай Бог дасть сили знести це горе. Висловлюємо співчуття рідним, близьким та побратимам загиблого захисника.

Вічна пам’ять нашому Герою Роману!

Траурний кортеж із тілом військового прибуде у Рогатинську громаду в четвер, 10 жовтня.

Орієнтовно о 14:00 год на площі Роксолани розпочнеться прощання та поминальна панахида.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні