-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Якими статками володіє голова Івано-Франківської МСЕК Михайло Кулаєць

-Реклама-spot_img
spot_img

Три будинки і дев’ять земельних ділянок – стало відомо, що вказав в своїй декларації голова Івано-Франківської МСЕК Михайло Кулаєць.

На фоні скандалу з головою Хмельницької обласної МСЕК Тетяною Крупою, в якої під час обшуку виявили 6 мільйонів доларів готівкою, медіа зацікавились статками очільників обласних МСЕК (медико-соціальна експертна комісія).

З’ясувалось, що голова Івано-Франківської МСЕК володіє значними земельними та нерухомими активами.

Михайло Кулаєць, який обіймає посаду голови Івано-Франківської медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), виявився одним з найбільших землевласників серед керівників медичних установ в Україні. Згідно з офіційними даними, лише за минулий рік у його власності з’явився будинок та шість земельних ділянок.

- РЕКЛАМА-

Згідно з реєстром прав на нерухоме майно, Михайлу Кулайцю належить домоволодіння в селі Угринів.

Якими статками володіє голова Івано-Франківської МСЕК Михайло Кулаєць

«У реєстрі прав на нерухоме майно не зазначено площу будинку. Однак вдалось знайти цей будинок на мапі, а також попередні документи на житло. На ділянці розміщені дві будівлі. Головний маєток має два поверхи та площу 260 квадратів. Угринів – елітне передмістя всього за три кілометри від Івано-Франківська. Схожі будинки продаються тут за ціною від понад 5 млн до 15,3 млн грн», – повідомляють журналісти OBOZ.UA.

В декларації за 2024 рік Михайло Кулаєць вказав, що в квітні 2023 року набув у власність житловий будинок та п’ять земельних ділянок в селі Більшівці.

Ще один житловий будинок у селі Дубівці зареєстрований на дружину Галину. Також вона є власницею чотирьох земельних ділянок в цьому ж селі.

Дружина Михайла Кулайця працює заступницею директора в Івано-Франківському аграрному коледжі. Згідно з офіційними даними, її середньомісячна заробітна плата за минулий рік становила 37,1 тисячі гривень. У той же час, середньомісячний заробіток самого Михайла Кулайця склав 23,3 тисячі гривень. Окрім зарплати подружжя також отримує пенсію, Михайло Кулаєць за рік отримав 151 836 гривень пенсії, а його дружина – 121 200 гривень.

У подружжя є доросла донька, яка працює лікаркою та веде самостійне життя. Згідно з наявною інформацією, Михайло Кулаєць не має задекларованих заощаджень або банківських вкладів.

Ця ситуація привертає увагу до питання відповідності офіційних доходів посадових осіб їхнім майновим активам. Володіння значними земельними ділянками та елітною нерухомістю при відносно невисокій офіційній заробітній платі може викликати запитання щодо джерел фінансування таких придбань.

Важливо зазначити, що наявність значних активів у державних службовців не є порушенням закону, якщо вони належним чином задекларовані та їх походження може бути обґрунтоване.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні