-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Президент повідомив про результати своїх візитів до країн Європи цього тижня

-Реклама-spot_img
spot_img

Президент Володимир Зеленський підбив підсумки своїх закордонних візитів цього тижня, під час яких він відвідав Німеччину, Італію, Францію, Велику Британію та Хорватію.

Про це він сказав у вечірньому зверненні.

У Німеччині Володимир Зеленський провів переговори з канцлером Олафом Шольцем та президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

«Буде новий оборонний пакет для України від Німеччини. Я дякую особливо за допомогу системами ППО — у цьому Німеччина безумовний лідер підтримки. Я дякую за ще одну IRIS-T. Ми обговорили з канцлером, якою буде підтримка в цьому році і в наступному – для нас дуже важливо, щоб обсяг допомоги від Німеччини залишався сталим», — сказав глава держави.

У Ватикані Володимир Зеленський провів зустріч із Папою Римським Франциском і Держсекретарем кардиналом Пароліном. Обговорювалося питання звільнення українських громадян з російського полону.

«Воїни й цивільні, діти й дорослі. Тисячі українців і українок. Дуже важко вести цю роботу — підштовхувати обміни, і саме тому потребуємо спеціальної допомоги, зокрема зусиль Ватикану. Ми домовилися, що Україна передасть список журналістів, які зараз у полоні в росії. Ми обговорили детально повернення цивільних, повернення депортованих дітей. І ми сподіваємося на підтримку. Ми готуємо на цей місяць зустріч у Канаді саме щодо цього пункту Формули миру, щодо гуманітарних питань. Я запросив Ватикан узяти участь», — сказав Президент.

- РЕКЛАМА-

Він додав, що представив лідерам Європи український План перемоги і всі деталі нашої стратегії наближення миру — геополітичні, військові, економічні.

«Пояснили в Лондоні, яка далекобійність зараз потрібна і яке наше бачення, щоб зміцнити фронт. Дуже хороша розмова була з Емманюелем, і Франція багато в чому вже допомогла нам об’єднати інших партнерів, зараз розраховуємо саме на таке лідерство. Італія — дуже принципова позиція Джорджі, чітке розуміння наших мотивів і потреб Європи», — сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що тепер на рівні команд продовжиться робота з партнерами у Європі, щоб максимально наповнити кожен запланований крок, і План перемоги має привести до дієвого другого Саміту миру, щоб війна завершилась. І щоб це було справедливе, чесне завершення війни.

«Я вдячний Хорватії й усім партнерам на Балканах та в регіоні Південно-Східної Європи за вже третій наш саміт — цей формат, який допомагає берегти європейську єдність. Я дякую всім за підтримку Формули миру й формату Саміту миру. Я впевнений, що План перемоги — якщо партнери справді рішучо будуть з нами — стане надійним мостом між ситуацією зараз і миром, якого ми всі так прагнемо», — сказав Президент.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні