-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Переваги відкриття бізнесу в Польщі для українців

-Реклама-spot_img
spot_img

Чимало українців, які живуть у Польщі або ж навіть просто мають тісні контакти з цією країною, можуть відкрити свій бізнес. Причому це цілком реально, нескладно, фінансово вигідно.

Отже, чому ж таки варто відкрити свій бізнес у Польщі? Ми розповімо про переваги такого рішення.

Переваги відкриття бізнесу в Польщі для українців

Динаміка економічного розвитку

Економіка Польщі – одна з найстабільніших у Європі, вона займає провідні позиції за показниками двосторонньої торгівлі та зростання ВВП. За рівнем легкості ведення бізнесу, за даними міжнародного рейтингу Doing Business, ця країна посідає 40 місце (для порівняння: Україна – 64-те).

Цьому також сприяє географічне положення. По-перше, країна має ідеальне транзитне та логістичне розташування. Вона є своєрідною «сполучною ланкою» між державами на заході та на сході Європи. Оскільки через Польщу проходить великий вантажопотік, це відкриває широкий спектр доступних додаткових напрямків. По-друге, вигідним є розташування відносно нашої країни. Тому цілком реально поєднувати підприємницьку діяльність в обох країнах.

- РЕКЛАМА-

Спрощений порядок відкриття бізнесу

У Польщі відкриття фірми насправді максимально спрощене, причому іноземцям навіть не обов’язково перебувати при цьому в країні. Мінімальний розмір статутного фонду складає 5 000 злотих, що трохи більше ніж 50 000 грн. Цікаво, що в законодавстві немає норми щодо обов’язкового внесення цієї суми на рахунок підприємства.

Для реєстрації бізнесу не треба виконувати жодних додаткових умов, наприклад:

  • купівля нерухомості;
  • оренда офісу;
  • залучення працівників із польським громадянством тощо.

Все дійсно легко, однак, щоб не мати надалі проблем з органами контролю, раціональніше буде звернутися до компанії, яка спеціалізується на реєстрації бізнесу в Польщі. Це допоможе уникнути елементарних непорозумінь.

Лояльна податкова система та політика держави у сфері контролю бізнесу

У Польщі на сьогодні оптимальний показник оподаткування – на рівні 19%. При цьому в законодавстві передбачена можливість віднесення на рахунок витрат фірми. Крім того, польський ПДВ, який становить 23%, також вдасться повернути в певні строки.

У країні ведеться політика дебюрократизації дозвільної системи. Кількість ліцензійних видів діяльності мінімізована, а вимоги до них прості й однозначні. Більшість новостворених бізнесів не перевіряються фіскальними органами протягом перших 3 років діяльності.

Переваги відкриття бізнесу в Польщі для українців

Вартість нерухомості

При всій активності розвитку Польща досі залишається однією з недорогих країн Європейського Союзу. Нерухомість має значний потенціал до подорожчання. Отже, інвестиції в нерухоме майно будуть вигідними в середньо- та довгостроковій перспективі.

Варто зазначити також мовну та ментальну схожість, тісні культурні зв’язки. Опанувати мовою вдається доволі швидко. У результаті спілкування з працівниками та контрагентами не викликатиме складнощів.

Реклама

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні