-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

В Івано-Франківську скасують інвестиційний конкурс на будівництво ребцентру поблизу озера

-Реклама-spot_img
spot_img

Рішення планують ухвалити на найближчій сесії міської ради.

Про це в етері програми “Новий погляд” розповів міський голова Руслан Марцінків, пише Фіртка.

“Справді, це викликало високий резонанс. Між учасниками бойових дій дійшло до сутичок — як одними, так й іншими. Тому ми прийняли рішення припинити проведення інвестиційного конкурсу, на найближчій сесії ми розглянемо скасування інвестиційного конкурсу.

Перед сесією міської ради ініціюватиму це, а потім разом з депутатами розглядатимемо й ухвалюватимемо відповідне рішення. Хоча моя думка така, що там міг би бути реабілітаційний центр — він мав право на існування. Тим паче, що це така зона для розвитку спортивно-оздоровчої інфраструктури” — каже очільник.

Як зазначив міський голова, це б не завадило створенню Парку ветеранів.

“Ми оголошували конкурс на трохи більше, ніж гектар землі. Це територія, яку ми свого часу добилися від “Гаразд—України” і вони віддали її місту — раніше вона була в оренді. Решта території (близько трьох гектарів) — в оренді “Гаразд—України” сьогодні.

Я категорично проти будь-якого будівництва там житла — про це навіть й не йшлося. Щодо спортивно-оздоровчої реабілітаційної інфраструктури, то це могло бути.

Я підтримую, щоб був і Парк ветеранів, але я й за те, щоб був реабілітаційний центр. Не згоден з тим, що ребцентр повинен бути далеко за містом. Це не оздоровчий комплекс, а в першу чергу — лікувальний заклад”, — говорить Руслан Марцінків.

За словами очільника міста, альтернативні місця пропонували.

“Ми запропонували розгляд альтернатив, зокрема ЦМКЛ, але треба дивитися на інфраструктуру, тому що там достатньо тісно. Друге питання — ресурси, кошти. Ідея була така, щоб шляхом залучення інвестора побудувати басейн, спортивний зал та схожу інфраструктуру. Так ми б отримали обладнаний реабілітаційний центр, який передали би місту — Центральній міській клінічній лікарні, яка є комунальним закладом. Це  було б  продовженням їх реабілітаційного відділення та в пішій доступності до лікарні. 

Інша частина — спортивно-оздоровча інфраструктура (басейн, спортзал тощо) була би в приватній власності, але використовувався ребцентром безкоштовно”, — розповів Марцінків.

- РЕКЛАМА-

Міський голова зауважив, що інвестиційний конкурс скасують, але від ідеї реабілітаційного центру не відмовляються.

“Ми його обовʼязково зробимо, навіть якщо декому це не подобається”, — резюмує він.


Нагадаємо, другого серпня 2024 року під час сесії міської ради депутати розглядали питання щодо будівництва реабілітаційного центру неподалік міського озера.

Тоді у залі, окрім депутатів, були присутні місцеві та військовослужбовці. Після жвавої дискусії 25 депутатів з 31 проголосували за оголошення інвестиційного конкурсу на будівництво реабілітаційного центру.

Згодом, 5 серпня, іванофранківці створили електронну петицію щодо накладання мораторію на будь-яку забудову в зеленій зоні біля міського озера. Необхідну кількість голосів під петицією вже зібрали.

На противагу 7 серпня на сайті міськвиконкому створили електронну петицію про створення реабілітаційного центру для воїнів біля міського озера та облаштування відпочинкової зеленої зони. Ця петиція також зібрала необхідну кількість голосів.

Четвертого вересня ініціатори створення реабілітаційного центру поблизу міського озера представили проєкт, який планують реалізувати. Також, на сайті міськвиконкому створили електронну петицію з вимогою оголосити інвестиційний конкурс щодо створення відпочинкового оздоровчо-реабілітаційного центру для воїнів поруч міського озера.

Натомість 5 вересня на площі перед входом у міську раду мешканці виступали за збереження вільного простору від забудови на міському озері Івано-Франківська та створення Парку ветеранів. 

Разом з тим, 21 вересня трапився конфлікт між активістами, які підтримують будівництво ребцентру поблизу озера та активістами, які виступають за створення поблизу озера Парку ветеранів. У результаті двоє чоловіків, між якими сталася сутичка, отримали тілесні ушкодження. 

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні