-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Жителі Івано-Франківської громади заборгували 300 мільйонів гривень за тепло

-Реклама-spot_img
spot_img

Станом на 16 жовтня 2024 року жителі Івано-Франківської громади боргують приблизно 300 мільйонів гривень за теплопостачання підприємству “Івано-Франківськтеплокомуненерго”.

Про це у коментарі Суспільному розповів заступник головного інженера підприємства Іван Кедик.

З його слів, основними боржниками є жителі будинків. Бюджетні установи “підтягнули свої платежі”.

“Більшість споживачів, треба відзначити, є сумлінними платниками. Приблизно 90% платежів надходять, але є певні категорії, які просто принципово не платять. Ми розуміємо, що хтось недостатньо фінансово забезпечений, щоб покрити витрати. Є борги, які накопичилися за кілька років. З ними проводиться юридична робота з виконавчою службою щодо їхнього стягування. Подають у суди”, — каже Іван Кедик.

Заступник головного інженера підприємства додає: “Івано-Франківськтеплокомуненерго” боргує газопостачальним підприємствам 400 мільйонів гривень за природний газ.

“З початком повномасштабної війни був уведений мораторій на підвищення тарифу на теплову енергію, хоча частина його змінюється: є підвищення ціни на електроенергію, труби. Кожного року підприємству потрібно витрачати значні матеріальні ресурси для проведення ремонтних робіт. Витрати зросли, а в тарифній політиці нічого не змінилося. Тому утворюється так звана різниця в тарифах, яка б мала державою компенсуватися. Оскільки з фінансами в державі є проблеми, вона не компенсовується, відповідно, борг за природний газ зростає”, — пояснює Іван Кедик.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні