-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

За пособництво агресору на Прикарпатті засуджено жительку Херсонщини

-Реклама-spot_img
spot_img

55-річна Тетяна Єрмола, директорка ПрАТ «Князя Трубецького» – відомої виноробні, розташованої в селі Веселе Каховського району Херсонщини, під час окупації співпрацювала з ворогом. За пособництво державі-агресору СБУ заочно повідомила їй підозру. Єрмолі світить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це пише Правда.іф, посилаючись на рішення Івано-Франківського міського суду

“Вироком Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 15 жовтня 2024 року Єрмолу Тетяну Вікторівну визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111-2 КК України, та призначено покарання  у виді позбавлення волі на строк дванадцять років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування на строк п’ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна”, – йдеться у рішенні

Строк відбуття покарання Єрмолі Тетяні Вікторівні обчислювати з моменту її фактичного затримання для відбуття покарання за даним вироком.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

- РЕКЛАМА-

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, 55-річна Єрмола Тетяна Вікторівна, мешканка Берислава, директорка ПрАТ «Князя Трубецького» під час тимчасової окупації села Веселе умисно надавала приміщення підприємства для розміщення російських військових.

«Тетяна Єрмола вступила в контакт з представниками командування окупаційних військ РФ з позивними «Кум» і «Самсон» і добровільно надала територію ПрАТ «Князя Трубецького», готель і виробничі приміщення для розміщення штабу військових РФ, підрозділів їхнього тилового забезпечення, зв’язку та медичного забезпечення, зокрема, підрозділу 126-ї бригади берегової охорони Чорноморського флоту Росії», – йдеться в тексті підозри.

Взамін на це Єрмола в березні 2022 року домовилась про охорону підприємства підрозділами військ окупантів і про поставки продукції виноробні на інші окуповані території.

У вересні 2022 року Тетяна Єрмола незаконно зареєструвала підприємство у російському державному реєстрі під назвою «ЧАО «Князя Трубецкого», добровільно отримала російський паспорт і стала сплачувати податки росіянам, фінансуючи війну проти України.

За пособництво агресору на Прикарпатті засуджено жительку Херсонщини

В серпні 2022 року Єрмола звернулась до гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо з проханням надати їй 1600 га землі, що колись належали захопленому в Новій Каховці дому марочних коньяків «Таврія» нібито для вирощування винограду. Також Тетяна Єрмола зверталась до окупантів з листами про надання її підприємству можливості переправляти продукцію поромом через ріку Дніпро без черги.

За скоєні злочини Тетяні Єрмолі заочно повідомили підозру за ч.1 ст.111-2 КК України – пособництво державі-агресору. Їй світить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними YouControl, Тетяна Єрмола досі є директоркою ПрАТ «Князя Трубецького».

Як відомо, під час окупації села Веселе в 2022 році російські загарбники розікрали майно шато «Князя Трубецького», у тому числі сім пляшок вин, які зберігалися від початку ХХ століття. Також окупанти замінували виноградники.

У 2023 році виноробню «Князя Трубецького» перейменували на «Stoic Winery». Вона відновила свою роботу в Одеській області.

Як повідомляв ЦЖР, селище Козацьке і село Веселе на звільненій правобережній частині Новокаховської громади Херсонщини повністю зруйновані російськими окупантами. Майже повністю зруйноване село Корсунка, що залишається в тимчасовій окупації. Попри це, в усіх цих населених пунктах залишаються цивільні.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні