-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Які об’єкти із рейтингу “Семи чудес України” знаходяться на заході нашої держави

-Реклама-spot_img
spot_img

За результатами масштабного опитування, проведеного понад 15 років тому, чотири з семи природних чудес України знаходяться саме в західному регіоні, підкреслюючи його унікальну природну спадщину та туристичний потенціал.

Україна, країна з багатою та різноманітною природою, має у своєму складі сім офіційно визнаних природних чудес, які були обрані в результаті всеукраїнського опитування, проведеного у 2008 році. Це опитування, натхненне всесвітньо відомою концепцією “Семи чудес світу”, мало на меті виявити найбільш вражаючі природні об’єкти України, які б відображали її природну красу та унікальність, розповідає “Еспресо.Захід” .

Процес відбору природних чудес України був ретельним та всеохоплюючим. Спочатку були зібрані пропозиції від оргкомітетів, наукових та громадських організацій, що дозволило визначити сто потенційних учасників. Після цього експерти обрали 21 об’єкт-фіналіст, за який протягом липня та серпня голосували інтернет-користувачі. Фінальний список “Семи природних чудес України” був сформований з урахуванням як експертних оцінок, так і голосів громадськості.

До переможців увійшли:

- РЕКЛАМА-
  1. Асканія-Нова (біосферний заповідник, Херсонщина)
  2. Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька обл., Чернівецька обл.)
  3. Гранітно-степове Побужжя (регіонально-ландшафтний парк, Миколаївщина)
  4. Мармурова печера (АР Крим)
  5. Подільські Товтри (національний природний парк, Хмельниччина)
  6. Світязь (озеро, Волинь)
  7. Синевир (озеро, Закарпаття)

Примітно, що чотири з семи природних чудес України розташовані саме в західному регіоні країни, що підкреслює його унікальне природне багатство та туристичний потенціал.

Дністровський каньйон

Дністровський каньйон

Дністровський каньйон, один з найбільших каньйонів Європи, простягається на понад 250 км територіями кількох областей західної України. Цей природний феномен, утворений мільйони років тому річкою Дністер, вражає своїми крутими схилами висотою понад 200 метрів та глибокими ущелинами.

“Дністровський каньйон — це дійсно природна перлина України, яка заслуговує на увагу й активний розвиток як туристичний об’єкт”, – зазначають експерти з туризму, підкреслюючи його потенціал для розвитку екотуризму та активного відпочинку.

Подільські Товтри

Подільські Товтри

Подільські Товтри, розташовані на території Хмельницької та Тернопільської областей, є унікальним геологічним утворенням, що не має аналогів у світі. Ці залишки давнього Сарматського моря простягаються на двісті кілометрів, створюючи неповторні ландшафти.

“Подільські Товтри є природним скарбом, який поєднує в собі красу природи та геологічну унікальність”, – відзначають науковці, наголошуючи на важливості збереження цієї природної спадщини.

Озеро Світязь

Озеро Світязь

Озеро Світязь, найбільше та найглибше природне озеро України, розташоване на Волині, вражає своєю кришталевою чистотою води та багатою екосистемою.

“Озеро Світязь — це природна перлина Волині, яка поєднує в собі чистоту води, мальовничі пейзажі та багату екосистему”, – підкреслюють екологи, акцентуючи увагу на необхідності збалансованого розвитку туризму в цьому регіоні.

Озеро Синевир

Озеро Синевир

Озеро Синевир, розташоване високо в Карпатах, є найбільшим озером цього гірського масиву та одним з найкрасивіших в Україні.

“Озеро Синевир — це справжнє чудо української природи, яке також потребує захисту”, – наголошують захисники природи.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні