-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На які документи ставиться апостиль​

-Реклама-spot_img
spot_img

Апостилювання документів – це досить поширена процедура, особливо серед тих людей, які планують роботу та навчання за кордоном або вирішили емігрувати. Що таке апостиль документів? Це спеціальний штамп, який проставляється на офіційних документах для того, щоб їх визнавали за кордоном. Цей штамп підтверджує, що документ був виданий компетентним органом і має юридичну силу. Проведення такої процедури суттєво спрощує легалізацію документів за межами країни та дає змогу уникнути додаткових бюрократичних формальностей.

Легалізація документів через апостиль

Один із найпоширеніших способів легалізації документів – апостиль. Він може бути проставлений на українські документи різних видів. Найчастіше виникає потреба в легалізації документів для вступу до навчального закладу, оформлення на роботу за кордоном, оформлення візи тощо.

Найчастіше апостиль ставиться на такі документи:

- РЕКЛАМА-
  • атестати про закінчення загальноосвітньої школи, дипломи та додатки до них тощо. Для визнання вашого українського диплома в іншій країні потрібен апостиль на документи про освіту;
  • документи, які видані органами РАЦС, а саме свідоцтва про народження дітей, свідоцтва про шлюб, розлучення, смерть. Вони можуть знадобитися в різних життєвих ситуаціях, наприклад у разі оформлення спадщини;
  • довіреності, договори, засвідчені копії та інші нотаріальні документи.

Крім того, апостиль може бути проставлений на рішення судів, ухвали, довідки про несудимість, медичні довідки тощо.

Порядок проставлення апостиля

Затверджений порядок проставлення апостиля на документах залежить від їх виду й органу, яким вони були видані. Зазвичай процедура апостилювання документів складається з таких етапів:

  1. Звернення громадянина до відповідного органу. Наприклад, для проставлення апостиля на документах про освіту потрібно звернутися до Міністерства освіти і науки України, на інші документи – до Міністерства юстиції України.
  2. Подача заяви та документів (оригіналів або нотаріально засвідчених копій) і оплата державного мита.
  3. Отримання документа з проставленим апостилем.

Правильне оформлення документів і дотримання встановленого порядку проставлення апостиля є запорукою успішної їх легалізації. Нехтування цими вимогами може призвести до затримки або відмови у визнанні ваших документів за кордоном.

Де поставити апостиль

Апостиль на ті чи інші документи можна поставити в різних містах України. Якщо ви шукаєте в Києві перекладацьке бюро, яке надає послугу проставлення апостиля, то зверніть увагу на спеціалізовані центри, які займаються легалізацією документів, наприклад бюро перекладів Legalab. Ви можете замовити апостиль на документи, звернувшись у бюро Legalab, кваліфіковані фахівці якого нададуть вам список документів, необхідних для проставлення апостиля, допоможуть з оформленням заяви й дадуть відповіді на всі питання, які вас цікавлять.

Термін проставлення апостиля може варіюватися залежно від завантаженості органу, який його проставляє. Якщо вам потрібен апостиль документів (Київ) терміново, то краще заздалегідь звернутися до відповідної установи. Знаючи порядок проставлення апостиля на документах, ви зможете швидко й без проблем оформити всі необхідні папери.

Реклама

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні