-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Обговорення книг, майстер-класи та смаколики: у Франківську триває реєстрація дітей та підлітків у читацький клуб

-Реклама-spot_img
spot_img

9 листопада 2024 року в Івано-Франківську в межах програми з промоції читання “Текстура” розпочнуть другий сезон читацького клубу для дітей та підлітків. Участь у ньому безкоштовна. Заявки приймають до 1 листопада.

Про це у коментарі Суспільному повідомила креативна менеджерка “Текстури” Ярина Микитин.

З її слів, до клубу можуть долучитися діти віком шести-семи років та підлітки, яким по 10-12 років. Сезон поділений на шість зустрічей. У грудні в межах клубу запланували дві публічні події. Для дітей-читачів закупили 30 книжок, а для підлітків — 20. З учасниками працюватимуть кураторки, які мають досвід роботи з дітьми у школі.

читацький клуб, діти, книжки

Мама з дитиною читають книгу. Суспільне Івано-Франківськ

“Ми не вчимо дітей читати. Або ми читаємо з ними, або батьки. Суть клубу в тому, щоб обговорити книжку або інтерактивно попрацювати: щось намалювати, розрізати, склеїти. А для підлітків — це вже більш осмислене читання. Вони читають самостійно і вже обговорюють це з однолітками в клубі”, — говорить Ярина Микитин.

- РЕКЛАМА-
Ярина Микитин

Креативна менеджерка “Текстури” Ярина Микитин. Суспільне Івано-Франківськ

Син франківки Ярослави Панко Святослав відвідував підліткову групу клубу минулого сезону. Жінка каже, що участь у таких проєктах сприяє соціалізації дітей, розвиває уяву та комунікативні навички.

“Син багато читає, однак він рідко обговорює щось з однолітками. Здебільшого зі мною. Тому я хотіла, щоб у нього була спільнота, де він міг би обмінюватися думками й враженнями про книги. Також я воліла заохотити його читати щось іще, тому що переважно в нього є улюблені книжки, які він перечитує. У клубі вони не тільки читали й обговорювали, а також брали участь у майстер-класах, писали власні історії, їли смаколики, і йому це сподобалося”, — каже Ярослава Панко.

Ярослава Панко та її син Святослав

Ярослава Панко зі своїм сином Святославом. Суспільне Івано-Франківськ

10-річний Святослав Осипенко розповідає, що його улюблена книга — про пригоди чарівника Гаррі Поттера. Саме її персонажів він обговорював на заняттях у читацькому клубі.

“Я вже шість разів перечитав книги про нього. На першому занятті в клубі нам роздавали ігри, а також солодощі, схожі на “Берті Боттс”. Я люблю читати казки та фантастику. Мої улюблені персонажі — Гаррі та Волдеморт. Я інколи люблю порушувати правила. А якби не Волдеморт, то не було б порушників правил”, — каже Святослав Осипенко.

книги, гаррі поттер

Дитячі книги. Суспільне Івано-Франківськ

Другий сезон читацького клубу для дітей та підлітків триватиме до 14 грудня. Програму з промоції читання “Текстура” реалізують у межах платформи “Тепле місто”.

Зареєструватися у читацькому клубі для дітей можна за посиланням. Для підлітків — реєстрація в іншій Google-формі.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні