-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Коли Україна отримає транш у мільярд доларів від Світового Банку

-Реклама-spot_img
spot_img

Гарантія Світового Банку на 750 мільйонів доларів допоможе Україні залучити в державний бюджет на міжнародних ринках близько 1 мільярда доларів США двома траншами.

Україна отримає чималий транш від Світового Банку

Про це повідомила міністерка фінансів Оксана Маркарова, пише “Інтерфакс-Україна“.
За її словами, перший транш складе 400 мільйонів доларів, другий – 600. Отримає їх Україна до кінця грудня 2018-ого та у січні 2019 року відповідно.
Гарантія дає можливість використовувати її як leverage: отримати більшу суму, ніж сама гарантія. У нас вже є певні ліміти в міжнародних організаціях, які ми можемо вибирати. Можна було взяти меншу суму, наприклад, прямим фінансуванням, або взяти гарантію та мати більший доступ до ринку, – зазначила міністерка.
Вона наголосила, що такий підхід розвиває ринок.
“Тому що коли виходимо на ринок під гарантію, ми виходимо на кращих умовах, ніж якби виходили самі”, – пояснила Маркарова.
Крім того, Міністерство хотіло б отримати перший транш у євро, аби розширити ринок і залучити нових кредиторів.
Раніше Рада Міжнародного валютного фонду погодила нову 14-місячну кредитну програму stand-by для України. Перший транш цієї програми, розміром 1,4 мільярда доларів, надійде вже найближчим часом у грудні. Міністерка фінансів Оксана Маркарова нагадала, що у Міжнародному валютному фонді очікують, що Україна буде дотримуватися своїх зобов’язань щодо доведення цін на газ для населення до ринкового рівня.

Джерело

-РЕКЛАМА-

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Орися Корчун
Орися Корчун
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф. Журналіст-фрілансер. Випускник Національного університету імені Тараса Шевченка 2009 року.
-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні