Актуально зараз

-Реклама-spot_img

"Нафтогаз" озвучив умови для встановлення безкоштовних лічильників газу

-Реклама-spot_img
spot_img

НАК “Нафтогаз України” згоден встановити безкоштовні лічильники газу в межах капітальних вкладень лише за умови, що побутові споживачі будуть прямими клієнтами компанії.

"Нафтогаз" встановить безкоштовні лічильники газу лише своїм прямим клієнтам

Голова правління правління компанії Андрій Коболєв під час селекторної наради в уряді нагадав, що облгази мають в своїх програмах кошти на лічильники, але не хочуть їх встановлювати.
Ми, як “Нафтогаз”, бачимо можливість ставити лічильник у випадку, якщо такий лічильник захоче сам споживач. Тобто фактично облгаз підводить трубу до споживача. Ми можемо під’єднатися або з боку облгазу, який зазвичай проти, або з боку споживача, – пояснив Коболєв.
“Нафтогаз” направив у Кабмін фінансовий план компанії, в якому зазначені суми на придбання лічильників.
“Це гроші, які нам необхідно показувати у бухгалтерському звіті як капітальні вкладення. Без фінансового плану, згідно вашого рішення (уряду – 24 канал), ми оплачувати такі речі не маємо права”, – додав він.
Водночас, прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив “Нафтогазу” розповісти українцям про механізм встановлення лічильників “і вже перейти до того, щоб почати встановлення і переходити на прямі постачання”.
Станом на 1 січня 2019 року в Україні 782 тисячі господарств не мають лічильників газу.
Які тарифи діють для споживачів газу без лічильників? – для домогосподарств з газовою плитою і централізованим гарячим водопостачанням – 3,29 кубометра газу;
– для домогосподарств тільки з плитою – 5,39 кубометра;
– для домогосподарств з плитою і газовим водонагрівачем 10,49 кубометра.

Джерело

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Орися Корчун
Орися Корчун
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф. Журналіст-фрілансер. Випускник Національного університету імені Тараса Шевченка 2009 року.

1 коментар

  1. Умова – спочатку ви повинні сплатити незкаонний борг по 10000 гривнів. Той що нарахували за Яценюка ще в 2015-2017 роках

Comments are closed.

-Реклама-
Квартири Івано-Франківськ
купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні